Într-o duminică,acum câteva săptămâni, la anunțul făcut de Coaliţia pentru Mediu (CMR), în jur de 100 de bucureşteni au ieşit, la ora 16, la Universitate, pentru a apăra parcurile de distrugerea care se pune la cale în Parlament. Mobilizaţi sub sloganul „opriţi genocidul spaţiilor verzi„, demonstranţii au protestat împotriva tentativei Puterii de a modifica Legea Spaţiilor verzi (legea 24/2007) astfel încât să se permită construirea de clădiri private pe spaţiile verzi retrocedate.
Conform comunicatului de presă pe care l-a dat CMR „Parlamentul pregătește modificarea Legii 24/2007, a Spațiilor Verzi. În Comisia de Administrație Publică și Amenajarea Teritoriului se discută posibilitatea construirii pe 85% din suprafețele spațiilor verzi retrocedate.”
Noul alineat al Articolului 5 din Legea 24/2007, propus de către Comisia de Administrație Publică și Amenajarea Teritoriului are următorul conținut:
“(9) Prin excepție de la prevederile alin. (5) este permisă schimbarea destinației terenurilor proprietate privată, prevăzute ca atare în planurile de urbanism ca zone verzi, cu obligația amenajării ca spațiu verde a unui teren echivalent ca suprafață, indicat de către autoritatea administrației publice locale, sau cu obligația menținerii ori amenajării din suprafața terenului a unui procent de 15% de spațiu verde “
Să înțeleg că măine-poimâine vom rămane fără o parte din parcurile și spațiile verzi, și așa puține,din București?!
Argumente pentru a lua poziție impotriva acestor viitoare decizi de modificare a legislației sunt foarte multe,dar….se pare că impactul sau interesele pentru a nu se acționa impotriva acestor propuneri legislative sunt mult mai mari.
„marea” mobilizare anunțată de această Caliție pentru Mediu a fost de fapt o „mare” șezătoare de pană-n 100 de oameni!
Stau și mă găndesc că dacă vorbeam cu vecinii, prietenii și cunoștiințele mele aduceam mai mulți protestatari.
M-am uitat câte ONG-uri sunt în această Coaliție,toate cu nume pompoase, și am observat ca sunt 74, așa că nici măcar nu au fost toate prezente sau să aibă macar 2 reprezentanți.
Bucureștenii au ieșit în stradă pentru ceva ce se întâmpla în altă zonă a țării dar când se pregătește ceva impotriva mediului și în zona în care trăiesc nu se întâmplă nimic.
Rămâne o singură-ntrebare :
De ce nu vine lumea să protesteze, să-și arate interesul conform sloganului
„opriţi genocidul spaţiilor verzi”?
Aștept să-mi trimite-ți comentariile și parerile voastre față de această întrebare.