Tătaru, după 15 mai: Declaraţie scrisă pentru a ieşi din localitate/Lista de motive

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat marţi că ieșirea din localitate se va face pe baza declarație pe proprie răspundere, chiar dacă au existat şi alte variante luate în calcul, precizând şi care sunt motivele pentru care ne vom putea deplasa din localitate.

„Au existat discuții ca ieșirea din localitate să se facă pe o responsabilizare a celui care pleacă, o declarație verbală, întrebându-se la ieșirea din localitate și la intrarea în cealaltă localitate. S-a luat totuși decizia să se facă până la urmă pe baza declarației pe proprie răspundere, declarația scrisă. S-a considerat că atunci când scrii te gândești de 7 ori înainte”, a declarat Nelu Tătaru, la Antena 3.

În rândul motivelor temeinice pentru care vom putea ieşi din localitate se numără: „să-ţi vizitezi o rudă bolnavă, să mergi cu un copil la doctor, să ieşi chiar şi într-un sport individual, să mergi la pescuit, să vizitezi o proprietate pe care o ai în altă localitate”.

Cei care au proprietăţi la malul mări pot merge acolo, însă plajele nu se vor deschide.

„Reintrarea în normal după o primă etapă de relaxare se va face cu o monitorizare de 14 zile în care putem evidenţia o reîncepere a apariţiei de cazuri noi sau nu. După această perioadă, dacă o gestionăm bine, urmează alte măsuri de relaxare. Pe parcursul verii putem tot la două săptămâni să adoptăm alte măsuri de relaxare”, a adăugat Nelu Tătaru.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare