Vela: Pericolul de răspândire a noului coronavirus există în continuare

Pericolul de răspândire a noului coronavirus există în continuare, a declarat joi ministrul de Interne, Marcel Vela, care a prezentat după şedinţa de Guvern Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului pentru modificarea şi completarea unor acte normative cu incidenţă în domeniul managementului situaţiilor de urgenţă şi al protecţiei civile.

Urgenţa adoptării acestui proiect ţine cont de faptul că în 15 mai încetează efectele decretului prezidential numărul 240 din 2020 de prelungire a stării de urgenţă pe teritoriul naţional. În acest context, obiectivul pentru care acesta a fost instituit, de refacere a stării de normalitate provizorie, trebuie urmărit în continuare, dat fiind că pericolul de răspândire a noului coronavirus există în continuare. (…) Aceasta reprezintă răspunsul la o situaţie de urgenţă de amploare şi intensitate deosebite, determinate de unul sau mai multe tipuri de risc, constând într-un ansamblu de măsuri cu caracter temporar, proporţionale cu nivelul de gravitate manifestat sau prognozat al acesteia şi necesare pentru prevenirea şi înlăturarea ameninţărilor iminente la adresa vieţii, sănătăţii persoanelor, mediului înconjurător, valorilor materiale şi culturale importante ori a proprietăţii. De asemenea, în această ordonanţă reglăm mecanismul de declarare, prelungire şi încetare a stării de alertă la nivel local, judeţean sau naţional”, a precizat Vela, într-o conferinţă de presă.

Comitetul Naţional va funcţiona sub conducerea premierului, în calitate de preşedinte şi va avea trei vicepreşedinţi, în persoana ministrului afacerilor interne, ministrului lucrărilor publice, având în vedere că la nivel judeţean şi preşedinţii consiliilor judeţene fac parte din Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, ca şi vicepreşedinţi şi secretarul de stat, şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Totodată am mai inclus membri în acest comitet, cum sunt inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă sau directorul general al Direcţiei Generale de Management Operaţional din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Aşadar, în baza acestei noi ordonanţe, în această seară se va convoca prima şedinţă în noua formulă şi în noua denumire, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă”, a adăugat Vela.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare