Avocatul Poporului nu contestă termoscanarea: Oamenii se pot adresa instanței

Avocatul Poporului, Renate Weber, a declarat că a primit numeroase sesizări legate de obligativitatea termoscanării la intrarea în spaţii publice închise, însă instituția nu are competența de a ataca acest act, afirmând că persoanele care se consideră prejudiciate se poate adresa instanţei de judecată.

„Atât timp cât ea nu este prin lege şi nu este prin Ordonanţă de Urgenţă, competenţele noastre sunt limitate. Fiind vorba de o Hotărâre, orice persoană interesată care se consideră vătămată poate să facă acest lucru la instanţă”, a declarat Avocatul Poporului, Renate Weber, la Digi 24.

Avocatul Poporului a afirmat că termoscanarea ar putea avea consecinţe în cazul celor care nu pot avea acces în unele spaţii închise din cauza temperaturii ridicate.

”Elevii aceia, dacă vor fi excluşi, dacă nu vor fi primiţi în sala de examen, strict pentru că au avut în dimineaţa aceea 37,4 grade, o fi normal? Adică, din punctul acesta de vedere, eu cred că trebuie să ne gândim un pic mai bine”, a afirmat Renate Weber.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare