La 14 noiembrie 2017, la ora 16:45 GMT, un meteorit cu dimensiuni considerabile a intrat în atmosfera Pământului, la aproximativ 50 km nord-est de Darmstadt, Germania. A creat o minge de foc luminată în cer, care a fost văzută de mii de oameni în Germania, Franța, Elveția, Austria și Luxemburg.
Micile bucăți de roci intră în atmosfera noastră în fiecare zi, dar este rareori se întâmplă să ardă atât de strălucitor și să fie văzut de atâția oameni.
„Având în vedere viteza foarte mare a meteoridului, estimată a fi de cel puțin 70 000 km / h, a supraîncălzit moleculele de aer în calea sa, în timp ce a decelerat, creând o minge de foc foarte luminoasă”, a declarat Rudiger Jehn, ESA’s Space Situational Awareness program.
Observatorii au raportat meteoridul în detaliu, ceea ce ne-a permis să estimăm soarta finală: arderea la o altitudine de aproximativ 50 km deasupra Luxemburgului.
ESA susține efortul global de a detecta obiecte naturale, cum ar fi asteroizii – mult mai mari decât acest obiect – care ar putea să lovească Pământul și să provoace daune.
ecopolitic.ro/ sursa : esa