Gozmin Gușă spune că un partid politic poate traversa crize interne care să-i cauzeze decăderi publice temporare, dar în funcție de determinarea și înțelepciunea liderilor aleși, prin minima coeziune sau instinctul de conservare care trebuie să caracterizeze niște persoane ce s-au adunat benevol într-o organizație politică, se pot găsi soluții de redresare și revenire în trendul organizațional care să poată asigura partidului un succes viitor.
„Cam asta se-ntâmplă în partidele care rezistă ciclurilor electorale sau … nu sunt programate cumva pentru desființare.
Ieri, Eugen Teodorovici a expus public o situație gravă, conform căreia PSD are azi o conducere ILEGALĂ, care neavând legitimitatea să desemneze candidații pentru șefia Consiliilor Județene și a municipiilor reședință de județ, respectiv să semneze listele de candidaturi, ar putea dinamita rezultatele obținute în alegerile locale. Cum anume? Foarte simplu: aceste rezultate obținute de către niște candidați desemnați într-un mod interpretabil dpdv legal, să fie contestate post-alegeri de către adversarul politic principal, recte tabăra lui KlauSILĂ, care să-și rezolve astfel marea problemă a decăderii electorale, ce se va vedea bine în urma alegerilor din septembrie.
Desigur că Eugen Teodorovici s-a grăbit și, expunând public problema gravă, a generat o spaimă la nivelul masei candidaților din PSD, care se văd astfel la începutul campaniei în postura unor oameni ce vor face eforturi de mobilizare, organizare și financiare, POSIBIL INUTILE!
Totuși, gestul lui Teodorovici ar fi de amendat de către pesediști, doar în condițiile în care i s-ar fi asigurat de către INTERIMARI condiții EGALE ȘI STATUTARE pentru candidatura lui la șefia partidului, lucru care în mod evident nu se întâmplă. Ba mai grav, e limpede pentru orice observator interesat că, pe baza bugetului mediatic al PSD, administrat de către cei ce conduc azi partidul, omul a fost blocat în aparițiile publice, pentra ca să nu-și poată livra mesajul.
Grav pentru PSD este însă felul în care Marcel Ciolacu și cei din jurul său au reacționat. În loc să se întâlnească rapid (fie și în condițiile comunicării prin Skype sau ZOOM) și să-ncerce să expertizeze problema ridicată apelând la juriștii PSD, SĂ ANALIZEZE ȘI SĂ GÂNDEASCĂ VREO 2-3 ZILE LA NEVOIE, ei au recurs la un răspuns care arată ceea ce ziceam în titlu, respectiv DEZASTRUL DE LA VÂRFUL PSD: la nici 2 ore distanță de la expunerea problemei de către Teodorovici, au produs o analiză a unei firme de avocatură (nici nu contează prea mult că mulți nici n-am auzit de această firmă), apoi s-au grăbit să emită public un comunicat AMATORISTIC care mai mult încurcă treburile decât să le lămurească.
Sunt multe de zis, o parte le-am tot expus în ultima jumătate de an, rămân însă întrebările publice nerostite, inclusiv ale posibililor votanți: DACĂ UN PARTID CARE REACTIONEAZĂ ASTFEL LA O PROBLEMĂ INTERNĂ MAI ARE CAPACITATEA SĂ-ȘI ASUME CONDUCEREA LOCALĂ SAU GUVERNAREA!? Și la fel de grav, DACĂ ACEST GEN DE FAPTE ALE CONDUCERII INTERIMARE PSD NU SUNT DEDICATE DE FAPT CHIAR NETEZIRII DRUMULUI ELECTORAL A LUI KlauSILĂ, respectiv tradus în românește, DACĂ ACEASTĂ CONDUCERE NU TRĂDEAZĂ CUMVA INTERESELE MEMBRILOR PSD !?
Așa că, vorba amară a unui poet român anonim, „VOM MURI ȘI VOM VEDEA”…”, spune Gușă.