Orban anunţă ca ar putea ataca moţiunea de cenzură la CCR

Premierul Ludovic Orban a anunţat marţi că analizează posibilitatea de a ataca moţiunea de cenzură a PSD la Curtea Constituţională.

„Analizăm posibilitatea, nu de a ataca la Curte, de a invoca un conflict juridic de natură constituţională privitor la depunerea moţiunii de cenzură în vacanţa parlamentară. În 30 de ani nu s-a întâmplat aşa ceva, niciun partid politic nu a depus o moţiune de cenzură în vacanţa parlamentară, sesiune extraordinară. De fapt, e vacanţă parlamentară, sesiunea extraordinară se convoacă tocmai pentru că este vacanţă parlamentară”, a declarat Orban care s-a aflat într-o vizită de lucru alături de ministrul transporturilor.

El a invocat posibilitatea „unui asediu” al Guvernului.

„Gândiţi-vă că, dacă s-ar permite depunerea de moţiuni de cenzură în vacanţa parlamentară, orice Guvern ar fi supus unui asediu de moţiuni de cenzură. (…) Vă daţi seama, se pot depune cred că 18 moţiuni de cenzură în intervalul de timp din vacanţele parlamentare. Păi, ce ţară ar fi aia în care Guvernul ar fi asediat în vacanţele parlamentare cu moţiuni de cenzură?”, a spus Orban.

 

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare