Senatul nu a întrunit cvorumul pentru a interzice penalii în funcții publice

Senatul nu a întrunit cvorumul necesar pentru a vota, miercuri, iniţiativa cetăţenească „Fără penali în funcţii publice”, deși ședința a fost amânată cu o oră pentru a le oferi aleșilor posibilitatea de a veni a plen.

Președintele Senatului, Robert Cazanciuc, a afirmat că PNL a absentat pentru a-și proteja penalii aflați pe listele parlamentare.

”PNL a absentat, probabil pentru a-şi proteja penalii aflaţi pe listele parlamentare. USR şi-a boicotat pur şi simplu propria iniţiativă. Dacă nu o să găsim altă formulă, o să vedem în ce măsură şi varianta online poate fi o variantă ”, a declarat Robert Cazanciu, după ce a închis ședința plenului din lipsa de cvorum.

USR a acuzat PSD ca a obligat senatorii să vină fizic la plen, deși toate ședințele ținute în pandemie au permis participarea online la lucrarile Senatului.

”Au inventat în această dimineaţă obligativitatea de vot fizic care făcea imposibilă atingerea de 90 de voturi. De aceea senatorii USR nu au participat la cvorum, pentru că ar fi fost un simularu”, a susținut liderul USR Dan Barna.

Senatorul PNL Alina Gorghiu le-a cerut colegilor să nu gireze acţiunile antidemocratice ale social-democraţilor şi să nu participe fizic la plenul „prin care se doreşte refacerea majorităţii PSD în forurile de decizie ale Senatului, lucru care se va traduce în sabotarea zilnică a Guvernului, în demersuri de un populism deşănţat şi aruncarea în aer a stabilităţii financiare”.

Iniţiativa „Fără penali în funcţii publice” prevede introducerea unui alineat în Constituţie la articolul 37 care spune că: „Nu pot fi aleşi în organele administraţiei publice locale, în Camera Deputaţilor, în Senat şi în funcţia de Preşedinte al României cetăţenii condamnaţi definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie, până la intervenirea unei situaţii care înlătură consecinţele condamnării”.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare