Iohannis: Vaccinarea e voluntară, dar recomandăm tuturor să se vaccineze

Vaccinarea e voluntară, dar recomanarea este pentru vaccinarea tuturor, a declarat vineri preşedintele Klaus Iohannis, la finalul unei vizite la Centrul naţional de stocare a vaccinurilor COVID-19 din cadrul Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”.

„Important de ştiut – vaccinarea este voluntară, nu e nimeni obligat, dar noi recomandăm tuturor să se vaccineze, fiindcă această vaccinare este singura – repet – singura cale de a scăpa de pandemie. Vom avea diferite tipuri de vaccin. Toate sunt foarte bune, toate sunt autorizate la cele mai înalte standarde europene. Toate sunt eficiente, adică îşi fac efectul. Toate sunt sigure. Şi, în acest fel, vom putea, dacă ne mobilizăm şi mergem la vaccinare, până în vară, probabil, să scăpăm de această pandemie. Până atunci însă, şi aici vă rog să mă înţelegeţi foarte bine: până atunci trebuie să avem grijă şi să respectăm restricţiile!”, a declarat Klaus Iohannis.

El a adăugat că a observat că foarte multă lume este interesată să ştie ce va fi de Crăciun şi de Anul Nou.

„Pot să vă spun ce va fi: restricţiile, toate restricţiile care sunt acum în vigoare, rămân în vigoare şi de Crăciun, şi de Anul Nou. Însă aceste restricţii nu sunt facultative. Aceste restricţii sunt obligatorii! Este interesul fiecărui român să respecte aceste restricţii pentru un motiv simplu: ca să nu ajungă el, sau copilul lui, sau părintele lui în spital. (…) Aceste măsuri sunt gândite pentru a ne proteja de boală. Ele trebuie respectate. Există dispozitive suplimentare organizate de Ministerul de Interne pentru cei care nu înţeleg vorba bună – vor avea surpriza neplăcută să fie amendaţi. Restricţiile, repet, nu sunt doar aşa, ca să fie, şi respectarea lor este obligatorie”, a declarat preşedintele.

Klaus Iohannis a arătat că nu am scăpat de pandemie.

„Cred totuşi că majoritatea românilor înţeleg rostul acestor restricţii, înţeleg rostul măştii, rostul distanţării. Toate acestea sunt pentru a ne proteja de boală. Este foarte clar şi este foarte clar un lucru pe care îl observăm pe zi ce trece: aceste măsuri sunt corecte. Cu toţii vedeţi datele care se comunică zilnic oficial. Nu am scăpat de pandemie. Avem în fiecare zi mii de persoane care s-au infectat, însă numărul, de la o zi la alta, nu mai este în creştere, cum, din păcate, a fost, de exemplu, în noiembrie”, a mai spus Iohannis.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare