Fostul ministru PSD al Muncii, Marius Budăi, a reacționat după anunțul legat de faptul că Florin Cîțu va fi premier: Premierul DEZERTOR – a înglodat țara în datorii: 30 de miliarde de euro împrumutați în ultimele 13 luni.
- Budăi: Sănătatea și Educația nu trebuie să fie să fie o prioritate pentru un guvern, în viziunea lui Cîțu.
Fostul ministru al Muncii la prezentat pe Cîțu ca ”Premierul dezertor”, cel care a înglodat țara în datorii, cu dobânzi uriașe: 30 de miliarde de euro împrumutați în ultimele 13 luni.
”România va trebui să plătească 1 miliard de euro numai pentru dobânzi. Abia după 30 de ani România va stinge datoria făcută într-un singur an de dezertorul Cîțu.
Prăbușirea PIB. În fiecare zi din 2020, PIB-ul țării a pierdut 16 milioane de euro. În total, am pierdut 5,7 miliarde de euro, respectiv 27 miliarde de lei în 2020, față de 2019. Mâine vom pierde alte 16 milioane euro și tot așa cât timp Cîțu va mai controla finanțele țării.
După reevaluarea datelor economice de la începutul anului de către Eurostat, rezultă că România a fost deja în recesiune cu Cîțu la Ministerul Finanțelor. România a avut cea mai slabă recuperare din UE a pierderilor suferite în perioada de carantină din trimestrul 2 (o revenire în T3 față de T2 de doar 5,6% față 11,4% media UE)
Distrugerea locurilor de muncă. În fiecare ZI din Guvernarea Orban-Cîțu, 300 de români și-au pierdut locul de muncă stabil. 140.000 de persoane au intrat în șomaj tehnic în fiecare lună, iar în total 1,4 milioane de cetățeni români au trecut prin acest tip de șomaj. În perioada noiembrie 2019 – august 2020, au dispărut din economie 82.800 de locuri de muncă și tot atâtea familii au suferit pierderi de venituri.
Incapacitatea de a sprijini economia în fața pandemiei. Cu doar 2,17% din PIB sprijin pentru economie în timpul pandemiei, România, cu Cîțu la Finanțe, a fost devansată de Congo, Kenya sau Trinidad Tobago. Industria HORECA a fost pur și simplu distrusă, din cauza restricțiilor impuse de pandemie, fără niciun sprijin din partea ministrului Cîțu.
- Ruinarea bugetului de stat. În primele 9 luni din 2020 veniturile încasate din impozite sau taxe au fost cu 1,3 miliarde euro (6,3 miliarde lei) mai mici decât anul trecut în același interval.