CONFLUENȚA DINTRE AUTORITATE ȘI CETĂȚEAN

…atunci când se napustește vremelnic asupra gustului, autoritatea își uită menirea de a sluji stomaculului cetățenesc. LifeStyle-ul cetățeanului s-a „rafinat”.  prin gustul amar lăsat de apetitul pentru cultură al autorității și golul din stomac provocat de scăldatul alesului în propriile excremente când e musai să realizeze ceva.

Așa se face că arareori când vrea să petreacă o bucurie-necăjită sau un necaz-bucuros cetățeanul sfidează autoritatea și pune de o 100% paranghelie   în compania celor care n-au nici o șansă să asculte o sifonie de „Schopenhauer” în cadrul Wiener Philharmoniker. Restul sau cei  care n-au avut parte de zile mai bune  vor aprofunda „Pesimismul Filosofic” al adevăratului Schopenhauer, rulat în Germania pe filosofie se știeee, rămânând să-și savureze Crăciunul o dată la 4-5  ani prin asomarea vechiului ales prin vot.

Mă pot obișnui cu gândul că așa stau lucrurile în ograda noastră, dar ca în Martie Douăzeci-21, n-a fost niciodată „să moară toți dușmanii mei” că nu-nțeleg…

Porcul „latră” la câine, câinele „grohăie” la măgar iar măgarul, despovărat de sarcini, a tocmit să-i lălăie papagalii niște triluri de ciocârlie…ca să-i lucească penajul multicolor prin hore.

O Idee:

 Cultura de consum macină, a mâncat o parte din lumea care trăia în biblioteci. Biblioteca era o manieră de evadare din real, nu erau ziare, televiziuni. Era coadă la brânză, la carne şi la biblioteci.„.

Mircea Dinescu

(„trăitorul” inventat de poetul,scriitorul și publicistul cu același nume)

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare