Primarul Devei cere explicaţii CEH pentru factura la energia termică: Este un decont scandalos

Primarul municipiului Deva, Florin Oancea, a anunţat marţi că nu va plăti factura la subvenţia pentru energia termică livrată în reţeaua de termoficare a oraşului de Termocentrala Mintia în februarie, el apreciind că suma care ar trebui achitată este ‘un decont scandalos’, în condiţiile în care valoarea este mai mare şi numărul de zile lucrate este mai mic comparativ cu ianuarie.

Potrivit acestuia, Complexul Energetic Hunedoara, din care face parte şi Termocentrala Mintia, a solicitat primăriei plata unui decont pentru subvenţia la agentul termic în valoare de 483.735 de lei, cu 6.709 lei mai mult ca în luna ianuarie, în condiţiile în care termocentrala a livrat agent termic în oraş doar 18 zile.

‘În luna ianuarie Complexul Energetic Hunedoara a solicitat Primăriei Deva plata unui decont pentru subvenţia termică în valoare de 477.025 lei. În ianuarie, Termocentrala Mintia a funcţionat 31 de zile din 31. Primăria Deva a achitat imediat acest decont. În luna februarie, CEH a solicitat Primăriei Deva plata unui decont pentru subvenţia termică în valoare de 483.735 lei, adică cu 6.709 lei mai mult, deşi Termocentrala Mintia a lucrat doar 18 zile din 28. Deci, Complexul Energetic Hunedoara cere mai mulţi bani pentru mai puţine zile lucrate! Vă întreb, dragi deveni care îngheţaţi în case, vi de pare corect? Noi să plătim mai mult şi CEH să ne livreze doar frig în calorifere?’, a notat primarul Devei pe pagina de Facebook a instituţiei administrative.

Oancea a menţionat că nu va plăti factura emisă de CEH până când conducerea complexului nu va prezenta explicaţii despre modul în care a calculat energia termică livrată în reţeaua de termoficare a municipiului Deva în luna februarie.

Termocentrala Mintia s-a oprit, pe 5 martie, din cauză că nu mai avea cărbune pe stoc. Din acest motiv, circa 4.000 de apartamente, instituţii publice şi majoritatea şcolilor din Deva au rămas fără apă caldă şi căldură.

Sursa: PRESSONLINE

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare