Coronavirus: Poliţia greacă a spart din nou o petrecere organizată de zeci de studenţi Erasmus

Pentru a doua oară în două săptămâni, poliţia greacă a aplicat amenzi după ce a oprit o petrecere organizată de zeci de studenţi din cadrul programului de schimb Erasmus în oraşul Salonic (nord), pentru încălcarea regulilor împotriva COVID-19, relatează miercuri DPA.

De această dată, 52 de tineri din Franţa, Italia, Ţările de Jos, Spania şi alte state ale UE trebuie să plătească în total 15.600 de euro (18.300 de dolari).

Ei petreceau într-un apartament din centrul oraşului-port marţi noapte, sfidând restricţiile de contact în vigoare pentru a opri răspândirea coronavirusului.

O femeie spaniolă de 23 de ani, în apartamentul căreia avea loc petrecerea, trebuie să plătească amenzi de 3.000 de euro, a relatat miercuri televiziunea de stat greacă (ERT).

Poliţia a fost alertată de vecini, care s-au plâns de zgomot.

Poliţiştii au intrat în apartament pe baza unui mandat de percheziţie emis de procuratură, i-au dus la secţie pe participanţii la petrecere şi au aplicat amenzi, potrivit ERT.

Studenţii din cadrul programului popular de schimb al Uniunii Europene se pare că au încercat să se ascundă în dulapuri, pe balcon sau sub paturi.

La mijlocul lunii martie, 14 studenţi francezi Erasmus au trebuit să plătească amenzi în valoare totală de 6.900 de euro pentru organizarea unei petreceri la Salonic.

Sursa: PRESSONLINE

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare