Hunedoara: Municipiul Petroşani va ieşi marţi din carantină

Municipiul Petroşani va ieşi marţi dimineaţa, de la ora 8,00, din carantină, ca urmare a scăderii constante a incidenţei cazurilor de COVID-19, a anunţat luni administraţia locală.

Primarul localităţii, Tiberiu Iacob-Ridzi, solicitat, în mai multe rânduri, ridicarea acestei măsuri pe care a apreciat-o ca ‘nedreaptă’ şi ‘pripită’, el menţionând că decizia a fost luată la o incidenţă a cazurilor de 6,01 la mia de locuitori, mai mică faţă de alte oraşe din ţară care nu se aflau în carantină.

‘Aşa cum am spus încă de la început, de la instituirea măsurii carantinării pentru municipiul Petroşani, nu sunt împotriva carantinei ca măsură de protecţie sanitară, dar, în cazul municipiului Petroşani consider că s-a acţionat nedrept şi în mod pripit. Petroşaniul a intrat în carantină la o incidenţă de 6,01 la mie, deşi în cazul altor localităţi, această măsură s-a luat la o incidenţă mult mai mare sau nu a fost instituită deloc. Doresc să le mulţumesc locuitorilor municipiului Petroşani că au înţeles să respecte măsurile dispuse de autorităţile sanitare şi că au dat dovadă de responsabilitate’, a declarat primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob – Ridzi.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Petroşani, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara a solicitat avizul Institutul Naţional de Sănătate Publică pentru scoaterea din carantină a municipiului Petroşani, ca urmare a scăderii incidenţei cazurilor de COVID – 19 sub o valoare de 6 la mia de locuitori, mai multe zile la rând, însă avizul nu a fost acordat până luni la prânz.

‘Din fericire, ca urmare a analizei de risc şi a demersurilor făcute de edilul Petroşaniului, măsura carantinei nu a mai fost prelungită. Municipiul Petroşani rămâne, însă, în scenariul roşu, cu o incidenţă a cazurilor de peste 3 la mie, fiind necesar să respectăm în continuare normele instituite la nivel naţional’, se arată în comunicatul Primăriei Petroşani, remis AGERPRES.

Municipiul Petroşani avea luni o incidenţă de 4,5 cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori.

Starea de carantină în municipiul Petroşani a fost declarată pe data de 23 martie.

Sursa: PRESSONLINE

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare