Deputatul Lilian Scripnic, SCRISOARE DESCHISĂ adresată ministrului Ghinea pentru identificarea și pedepsirea celor care au deturnat și folosit abuziv un miliard de euro destinat salvării Deltei Dunării

Deputatul AUR Galați, Lilian Scripnic, a reacționat la anunțul Comisiei Europeane care a întrerupt plățile din programul ITI Delta Dunării, transmitând o Scrisoare deschisă ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, pentru identificarea și pedepsirea celor care au deturnat și folosit abuziv un miliard de euro destinat salvării Deltei Dunării.

Scripnic: Prin această scrisoare, îmi exprim revolta față de situația creată de proasta gestiune a proiectului ITI Delta Dunării și vă solicit să îi identificați, respectiv să îi deferiți justiției pe cei care se fac vinovați de deturnarea și folosirea abuzivă a miliardului de euro alocați României prin acest program.

În continuare redăm integral conținutul Scrisorii deschise:

”Anunțul Comisiei Europene privind întreruperea plăților din programul ITI Delta Dunării vine ca o palmă dată autorităților române care au transformat o oportunitate de dezvoltare a comunităților din Tulcea și Delta Dunării într-o excrocherie menită să îi îmbogățească pe politicienii lacomi, funcționarii corupți și pe afaceriștii protejați politic. O excrocherie de 1,114 miliarde de euro. Vorbim de cel mai mare tun pe bani europeni de după revoluție.

  • Ministerul Fondurilor Europene trebuie să facă lumină în cheltuirea fondurilor europene prin ITI Delta Dunării. Cei care au deturnat aceste fonduri, care le-au folosit abuziv, în detrimentul românilor, trebuie pedepsiți exemplar.

ITI Delta Dunării este un proiectul pilot construit pentru una dintre cele mai sărace și mai puțin populate regiuni din Europa. Delta Dunării a fost împărțită în zona umedă și cea de uscat, iar banii (cei 1,114 miliarde de euro pentru o zonă cu 118.000 de locuitori, adică aproximativ 6.000 de Euro pe locuitor) ar fi trebuit să ajungă cu prioritate în baltă, acolo unde nivelul de trai este foarte scăzut, iar iarna oamenii sunt izolați complet. Peste 950 de proiecte ajunseseră însă, până în octombrie anul trecut, în zona uscată, iar în Delta Dunării au ajuns banii din sub 150 de proiecte.

În loc ca, prin acest munte de bani, condițiile de viață ale cetățenilor din Tulcea și din Delta Dunării să se schimbe fundamental în bine, efectul a fost cel de drenare a banilor către o caracatiță politică, administrativă și de afaceri.

Dacă statul român nu pune piciorul în prag prin pedepsirea celor vinovați în cazul miliardului de euro sifonat și nu creează mecanisme eficiente și transparente de accesare a fondurilor europene, sărăcia locuitorilor din Tulcea și din zonă va fi și mai dureroasă, iar Delta Dunării nu va mai putea fi nici îngrijită, nici pusă în valoare de românii, lipovenii și ucrainenii care trăiesc în acest teritoriu în condiții extrem de dificile.”, precizează deputatul AUR Galați, Lilian Scripnic.

News ALERT / Comisia Europeană a întrerupt plăți de 1 miliard de euro destinat salvării Deltei Dunării. Se investighează modul în care au fost cheltuiți banii

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare