JO 2020/Coronavirus: Delegaţia Ugandei, plasată în carantină la Tokyo după depistarea unui caz pozitiv

Delegaţia ugandeză care a sosit sâmbătă la Tokyo pentru Jocurile Olimpice de vară a fost plasată în carantină după depistarea unui caz de coronavirus, au anunţat marţi autorităţile locale japoneze, scrie AFP.

Cei opt membri ai delegaţiei olimpice a Ugandei, care au însoţit un antrenor care a dat rezultate pozitive pe aeroportul din Tokyo, au fost declaraţi cazuri de contact şi plasaţi în carantină până pe 3 iulie.

Organizatorii JO 2020 de la Tokyo (23 iulie-8 august) încearcă de luni de zile să liniştească opinia publică japoneză în privinţa siguranţei competiţiei, prevăzând unele restricţii considerate drastice pentru toţi participanţii.

Astfel, sportivii riscă să fie descalificaţi dacă încalcă măsurile anti-Covid, cum ar fi testele zilnice şi purtarea unei măşti, au avertizat organizatorii marţi, când au dezvăluit regulile actualizate.

Organizatorii se aşteaptă ca peste 80% dintre sportivi să fie vaccinaţi până la startul Jocurilor, însă aceştia vor fi în continuare lipsiţi de interacţiunea cu publicul din Japonia.

Sursa: PRESSONLINE

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare