Dolj/Percheziţii la persoane bănuite de obţinerea ilegală a unor indemnizaţii în contextul pandemiei; prejudiciul – aproximativ 250.000 de lei

Craiova, 23 iun/ Agerpres/ – Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Dolj, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, au efectuat miercuri 13 percheziţii la persoane fizice şi juridice din Craiova, Piteşti, Bucureşti şi Drobeta-Turnu Severin, bănuite de săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals în declaraţii şi uz de fals.

Din cercetări a reieşit că, începând cu anul 2020 şi până în prezent, 10 persoane din judeţul Dolj, care ar fi invocat calitatea de artist-interpret, ar fi depus la autoritatea competentă înscrisuri falsificate în vederea obţinerii unor indemnizaţii alocate din bugetul de stat, în contextul pandemiei de COVID-19, informează Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Dolj.

Persoanele ar fi încercat să inducă în eroare reprezentanţii autorităţii competente cu privire la existenţa unor relaţii contractuale de prestări servicii anterioare declanşării pandemiei de COVID-19, precizează sursa citată.

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 250.000 de lei.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate documente ce pot constitui mijloace de probă în cursul procesului penal şi au fost puse în aplicare cinci mandate de aducere.

Cercetările sunt continuate, urmând să fie dispuse măsuri legale.

La activităţi au participat şi poliţişti ai DGPMB – Sectorul 1, IPJ Mehedinţi şi IPJ Argeş, precum şi jandarmi din Craiova.

Sursa: PRESSONLINE

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare