Unul din şase candidaţi din judeţul Giurgiu înscrişi la proba scrisă din cadrul concursului de titularizare au absentat miercuri de la examen, 10% s-au retras şi două candidate au avut nevoie de îngrijiri medicale din cauza oboselii, a caniculei şi a emoţiilor.
‘Pentru susţinerea probei scrise din cadrul concursului de ocupare a posturilor şi catedrelor didactice vacante rezervate din învăţământul preuniversitar, respectiv examenul de titularizare, în judeţul Giurgiu s-au înscris 304 candidaţi. Un număr de 33 de candidaţi s-au retras, 53 au absentat şi două candidate, pe fondul caniculei, al oboselii şi al emoţiilor, au avut nevoie de ajutor medical la finalul probei, în momentul în care predau lucrările. Pentru acestea a fost chemată ambulanţa, iar după intervenţia cadrelor medicale de la ambulanţă s-au simţit mai bine şi au refuzat să meargă la spital’, a declarat, pentru AGERPRES, purtătoarea de cuvânt a ISJ Giurgiu, Georgeta Stănescu.
Potrivit acesteia, niciun candidat nu a fost eliminat de la proba de titularizare pentru copiat în această sesiune.
Proba scrisă la titularizare s-a desfăşurat la Liceul Tehnologic ‘Ion Barbu’ din municipiul Giurgiu, cu respectarea tuturor măsurilor igienico-sanitare, valabile în cazul examenelor naţionale, privind normele de acces în spaţiile de examen, în vederea protejării candidaţilor şi a personalului implicat, în contextul situaţiei epidemiologice generate de pandemia de Covid-19.
Subiectele şi baremele de evaluare pentru cele 28 de discipline de concurs sunt asigurate de Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie şi vor fi publicate după susţinerea probei scrise pe site-ul subiecte.edu.ro iar primele rezultate vor fi afişate în data de 27 iulie, la sediile inspectoratelor şcolare şi pe site-ul http://titularizare.edu.ro.
Contestaţiile se depun la sediile inspectoratelor şcolare judeţene sau se transmit prin mijloace electronice, în zilele de 27 şi 28 iulie. Acestea pot fi transmise şi prin e-mail, după afişarea rezultatelor, până în data de 28 iulie, ora 12,00. Rezultatele finale vor fi afişate la sediile inspectoratelor şcolare judeţene şi pe site în data de 3 august.
Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată, adică titularizare pe post, candidaţii trebuie să obţină la proba scrisă minimum nota şapte, iar pentru angajarea pe perioadă determinată – suplinire -, minimum nota cinci.
Proba practică şi inspecţia la clasă au fost eliminate pentru anul în curs prin OUG nr. 70/2020, aprobată prin Legea nr. 179/2020, cu modificările şi completările ulterioare.
Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a notelor obţinute la proba scrisă, se realizează în şedinţe publice sau on-line, organizate de către inspectoratele şcolare în 4-5 august.
În judeţ sunt disponibile 48 de posturi didactice pentru angajare pe perioadă nedeterminată, 228 catedre complete pentru angajare pe perioadă determinată, 1.049 posturi pentru angajare pe perioadă determinată, 45 de catedre rezervate, 80 posturi propuse pentru continuitate.
Sursa: PRESSONLINE