Curtea de Apel (CA) Alba Iulia a admis luni contestaţia formulată de DNA – Serviciul Teritorial Alba Iulia împotriva unei decizii a Tribunalului Hunedoara prin care era înlocuită măsura arestării preventive cu cea a arestului la domiciliu faţă de secretarul general al Primăriei municipiului Deva, Laura Sârbu.
‘Luni, 02.08.2021, în dosarul cunoscut opiniei publice ca ‘Dosarul acuzaţiilor de corupţie de la Primăria Deva’, Curtea de Apel Alba Iulia a admis contestaţia formulată de DNA – Serviciul Teritorial Alba Iulia împotriva încheierii penale din 27.07.2021 pronunţată de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Hunedoara (…) şi a dispus menţinerea măsurii arestării preventive luată faţă de inculpata Sârbu Laura’, au transmis reprezentanţii instanţei.
Potrivit acestora, decizia CA Alba Iulia este definitivă.
Instanţa a desfiinţat încheierea atacată doar în ce priveşte dispoziţiile referitoare la înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu faţă de inculpata Laura Sârbu şi, procedând la o nouă judecată în aceste limite, a dispus menţinerea măsurii arestării preventive.
Tribunalul Hunedoara a dispus recent înlocuirea măsura arestării preventive cu măsura preventivă a arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile a Laurei Sârbu. Ea se află în arest preventiv din 1 aprilie.
Laura Sârbu, soţul său, Hadrian Sârbu, angajat în cadrul Biroului Investitori Relaţii Externe de la Primăria municipiului Deva, şi cumnatul acesteia, Adrian Mihai Bodrean, funcţionar la Primăria Deva, administrator de fapt al SC Smart Drumcons SRL, au fost trimişi în judecată de DNA într-un dosar aflat pe rolul Tribunalului Hunedoara.
Secretarul general al Primăriei municipiului Deva, Laura Sârbu, a fost trimisă în judecată, în stare de arest preventiv, pentru trafic de influenţă, participaţie improprie la infracţiunea de falsificare de instrumente oficiale şi instigare la fals material în înscrisuri oficiale.
Alături de Laura Sârbu, au fost trimişi în judecată soţul acesteia, Hadrian Sârbu, pentru comiterea infracţiunii de complicitate la trafic de influenţă în formă continuată, şi Adrian Mihai Bodrean, pentru comiterea a două infracţiuni de complicitate la trafic de influenţă.
În aceeaşi cauză a fost trimisă în judecată SC Smart Drumcons SRL, pentru comiterea a două infracţiuni de complicitate la trafic de influenţă.
Potrivit DNA, în perioada 2020 – 2021, inculpata, în calitatea de secretar al Primăriei municipiului Deva, beneficiind de ajutorul soţului ei şi al administratorului de fapt al SC Smart Drumcons SRL, ar fi primit de la un om de afaceri suma de 40.000 lei, pentru a-şi trafica influenţa pe care a pretins că o are asupra funcţionarilor din cadrul primăriei. Banii respectivi ar fi fost pretinşi şi primiţi pentru traficarea influenţei astfel încât societatea omului de afaceri să primească un contract cu Primăria municipiului Deva, având ca obiect efectuarea unor reparaţii curente la ‘Adăpostul de urgenţă pe timp de noapte’, aflat în subordinea Direcţiei de Asistenţă Socială Deva.
În aceeaşi perioadă, inculpata ar fi pretins, beneficiind de ajutorul soţului ei, de la acelaşi om de afaceri, suma de 7.000 euro, pentru a-şi trafica pretinsa influenţă asupra funcţionarilor din cadrul Primăriei Deva, astfel încât să îi asigure omului de afaceri obţinerea documentaţiei necesare construirii unei hale de producţie.
‘Într-un context asemănător, inculpata Sârbu Laura, în calitate de secretar general al Primăriei municipiului Deva, beneficiind de ajutorul administratorului de fapt al SC Smart Drumcons SRL, ar fi pretins de la un alt om de afaceri suma de 40.000 lei şi ar fi primit o parte din aceşti bani, restul fiind opriţi de reprezentantul societăţii menţionate anterior. În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii asupra unei sume de bani ce aparţin inculpaţilor Sârbu Laura şi Sârbu Hadrian’, mai arată DNA.
Sursa: PRESSONLINE