Primarul Bacăului anunţă că va premia sportivii participanţi la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Sportivii din Bacău care au participat la Jocurile Olimpice de la Tokyo vor fi recompensaţi financiar de administraţia băcăuană, a anunţat, joi, primarul municipiului Bacău, Lucian Daniel Stanciu Viziteu.

Potrivit unui mesaj postat de acesta pe Facebook, municipalitatea din Bacău a alocat un buget de 147.000 lei pentru premierea participanţilor la Olimpiadă.

‘În semn de preţuire şi recunoştinţă pentru rezultatele obţinute, am luat decizia de a iniţia proiectul de hotărâre a Consiliului Local, prin care vor fi premiaţi atât sportivii, cât şi antrenorii legitimaţi la cluburile sportive din municipiul Bacău care au participat la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, precum şi performanţele acestora’, a scris Lucian Daniel Stanciu Viziteu.

Primarul Bacăului precizează că atleta Bianca Florentina Ghelber, legitimată la Sport Club Municipal Bacău, care a obţinut locul al VI-lea la proba de aruncare a ciocanului, şi antrenoarea ei, Mihaela Melinte, vor fi recompensate cu câte 49.000 de lei.

‘Cu rezultatul de 74,18 metri în finala probei de aruncare a ciocanului, Bianca Florentina Ghelber a obţinut cea mai bună performanţă a carierei, iar clasarea pe locul VI în finală reprezintă cel mai bun rezultat al unei delegaţii române de atleţi prezentă la Jocurile Olimpice din 2008 încoace şi cel mai bun rezultat olimpic al Sport Club Municipal Bacău de la JO Atena 2004 încoace’, a precizat edilul.

De asemenea, înotătorul Daniel Cristian Martin, legitimat tot la Club Sportiv Municipal Bacău, club aflat în subordinea Consiliului Local Bacău, s-a calificat şi a participat la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, în probele de 100 metri spate şi 100 metri fluture. Atât sportivul, cât şi antrenorul său, Iulian Matei, vor primi din partea municipalităţii câte un premiu în valoare de 24.500 de lei.

‘Alături de întreaga comunitate băcăuană, mă înclin cu recunoştinţă în faţa eforturilor sportivilor şi antrenorilor legitimaţi la cluburile sportive din municipiul Bacău care au reprezentat atât România, cât şi municipiul Bacău la competiţii de cel mai înalt nivel şi îmi doresc ca acest efort de premiere să ambiţioneze toţi sportivii legitimaţi şi împreună să reuşim performanţe şi mai mari la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024’, a adăugat primarul Bacăului.

Sursa: PRESSONLINE

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare