Sibiu: Peste 2.000 de artişti din 38 de ţări vor crea 600 de evenimente la Festivalul Internaţional de Teatru

Peste 2.000 de artişti din 38 de ţări vor crea 600 de evenimente începând de vineri, timp de zece zile, la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS), informează un comunicat de presă al organizatorilor.

‘Cea de-a XXVIII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) începe vineri şi, de-a lungul a 10 zile, transformă Sibiul în capitala internaţională a teatrului, a dansului, a muzicii, a circului şi a acrobaţiilor, printr-un program divers, care reuneşte nume mari ale artelor spectacolului şi reprezentaţii în premieră mondială. FITS se va desfăşura între 20 şi 29 august 2021, iar tema de anul acesta, ‘Construim speranţa împreună’, este transpusă în realitate printr-o ediţie care reuneşte peste 2.000 de artişti din 38 de ţări, peste 600 de evenimente şi 100 de spectacole transmise online. Festivalul este o celebrare a artelor spectacolului, care prezintă manifestări artistice din întreaga lume, create de nume precum: Charlotte Rampling, Israel Galvan, Denis O’Hare, Helmut Sturmer, Yoshi Oida’, se arată în comunicatul FITS.

În prima zi a Festivalului, publicul este invitat în Piaţa Mare, la ora 21.00, la Concertul Simfonic al Romanian Chamber Orchestra, sub bagheta dirijorului Cristian Măcelaru, programul zilei fiind completat de spectacole de teatru, expoziţii, acrobaţii şi se va încheia cu tradiţionalul spectacol de artificii, programat la ora 23:15, în Parcarea Teatrului.

‘Este o ediţie, fără a folosi cuvinte mari, aproape eroică, pe care o facem cu o bucurie de nedescris, dar şi cu nişte eforturi uriaşe. Faptul că putem împreună să gândim o altfel de normalitate, care să ne ducă mai departe visele, năzuinţele, puterea de a crea, puterea de a crede şi bucuria de a întâlni frumuseţea, este reazemul pe care-l avem în tot ceea ce facem. Trebuie să mulţumesc tuturor celor care fac acest efort şi care au înţeles cât de importante sunt asumarea şi angajamentul de care dăm dovadă’, a declarat preşedintele FITS, actorul Constantin Chiriac.

Noua aplicaţie de mobil FITS poate fi acum descărcată gratuit din APP Store şi Google Play. Aceasta cuprinde programul, locaţiile de desfăşurare, oferă opţiunea de personalizare a agendei zilnice, include informaţiile cele mai relevante despre acces, posibilitatea de a achiziţiona bilete la reprezentaţiile fizice şi abonament online, precum şi răspunsurile la întrebările frecvente, alături de multe alte surprize. 

Sursa: PRESSONLINE

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare