Iaşi: Peste 5.000 de persoane au vizitat Casa Muzeelor în prima lună de la deschidere

În prima lună de la deschiderea Casei Muzeelor din Iaşi au fost înregistraţi peste 5.350 vizitatori, au declarat, luni, reprezentanţii filialei ieşene a Muzeului Literaturii Române.

Programul de vizitare al Casei Muzeelor este de marţi până duminică, între orele 10,00 -17,00. Clădirea din strada Alecsandri nr. 6 găzduieşte sub acelaşi acoperiş Muzeul Literaturii Române, Muzeul Poeziei, Muzeul Teatrului Evreiesc în România, Muzeul Pogromului de la Iaşi şi Muzeul Copilăriei în Comunism.

‘A fost o proporţie aproximativ egală a numărului de vizitatori. Acest fapt se datorează ineditului muzeelor componente dar şi existenţei biletului unic pentru vizitarea celor cinci muzee, care are un tarif mai mic. Acest aflux mare de vizitatori a depăşit orice aşteptare referitoare la numărul vizitatorilor pentru prima lună. Chiar dacă a fost o perioadă călduroasă, caniculară, zilnic aveam sute de vizitatori chiar dinafara circuitelor turistice’, a declarat Amelia Gheorghiţă, purtătorul de cuvânt al MLR Iaşi.

Potrivit sursei citate, au fost foarte multe grupuri de copii care şi-au manifestat curiozitatea de a afla cum trăiau şi învăţau părinţii sau bunicii lor în perioada comunismului. Ei au fost aduşi de profesori de la cluburile şcolare sau şcolile de vacanţă.

Mulţi dintre turiştii care au vizitat Casa Muzeelor au trecut pragul altor obiective muzeale din cadrul MLR Iaşi.

‘Deschiderea Casei Muzeelor a însemnat un aflux mare şi pentru alte muzee din Iaşi. Avem un bilet circuit în care sunt incluse vizite la Muzeul Ion Creangă, care e cunoscut şi ca Bojdeuca din Ţicău, Casa Mitropolitului Dosoftei, Muzeul Otilia Cazimir şi Muzeul Mihail Sadoveanu’, a adăugat purtătorul de cuvânt al MLR Iaşi.

Sursa: PRESSONLINE

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare