Cîțu – sprijin nesperat de la Ciolacu: Moțiunea de cenzură a PSD să fie depusă înaintea Congresului PNL

Luni, 30 august 2021, vor avea loc Consiliul Politic Național al PSD și Reuniunea Grupurilor Parlamentare PSD, pe litoral, la Neptun.Conform anunțului președintelui PSD, Marcel Ciolacu, acesta va propune social-democraților, reuniți la Neptun, să depună Moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu înainte de Congresul PNL:

”Inițial am zis să nu ducem (moțiunea de cenzură) în scandalul lor(al PNL) intern, nici ei n-au intervenit la noi cînd ne-am dat jos Guvernul, ne-au lăsat să greșim.

  • După ce mi-au explicat economiștii noștri și am văzut cifrele, spre ce ne îndreptăm, eu o să le propun colegilor mei(…)să depunem moțiune de cenzură la începutul sesiunii parlamentare.”, anunța Ciolacu, joi, 26 august 2021, la Antena 3.

Nu știu ce l-a apucat pe Ciolacu, la experiența pe care o are, să facă acest anunț.Mă întreb dacă oamenii din jurul lui, ”economiștii” sunt tot în vacanță sau poate și liderul PSD este tot în vacanță sau…mă gândesc și la ce spunea istoricul Theodora Enache despre ”Delirul”: ”Romanul lui Preda sondează ipoteza că istoria poate fi generată de delirul unui singur om, care-i contaminează pe ceilalți, iar astfel decide singur mișcarea istoriei.”

Dacă mai e cineva din partid pe recepție, ”economiștii” PSD-ului sau poate chiar vreun membru din Consiliul Politic Național, să-i spună lui Ciolacu – de ce NU trebuie să depună o Moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu înainte de 25 septembrie, dată la care are loc Congresul PNL.

Pentru a avea, atât presa cât și societatea, subiecte adevărate, ceva de muncă, pentru că oricum nu interesează pe nimeni gunoaiele, inflația, nivelul de trai, etc. – recomand o Moțiune după 1 decembrie.

Altfel o să fie doar un nou eșec al moțiunii PSD, Cîțu premier și președinte PNL, cu un nou suflu și până după 1 ianuarie 2022, nu se va întâmpla nimic notabil…ba da, scuze, anunțul președintelui Iohannis că pandemia a revenit mai puternică…dar după 25 septembrie!

Pentru Ciolacu și ”economiștii PSD” – câteva argumente pentru care nici nu ar trebui să gandească o Moțiune de cenzură mai devreme de luna decembrie 2021:

  • Cum să dai prilejul acestei Coaliții, printr-o Moțiunea de cenzură depusă acum, în plină scădere a încrederii în Guvern, în plin război în PNL, să abați atenția de la problemele grave, gafele aproape zilnice ale acestei Coaliții de Guvernare – prin aducerea unor teme de genul: ”Revine Ciuma Roșie la putere”, ”PSD-iștii vor din nou la butoane”?!…”nu i-au lăsat nici 2 ani să facă reformele”
  • Să zicem că Moțiunea trece – PSD nu are cum să facă un Guvern pentru că Iohannis nu și-ar permite să piardă PUTEREA TOTALĂ pe care-o are acum(mai ales după episodul din 2020 în care, chiar dacă PSD-ul a câștigat alegerile, Iohannis nici nu i-a luat în calcul pentru formarea unui Guvern) și pentru că niciun partid din Coaliția de la Guvernare n-ar face alianță cu PSD, acum.
  • Depunerea unei Moțiuni de cenzură înainte de Congresul PNL – va fi pentru Coaliția PNL-USR-Cioloș-UDMR…și pentru Iohannis, un moment nesperat de liniște, pentru că toată presa și societatea vor fi atente la bătălia pe voturile din Parlament legate de Moțiunea PSD, momente în care nimeni nu va mai fi atent nici la ce face Guvernul, nici la războiul din PNL.
  • După eșecul strategiei pe care a mers Ciolacu, la moțiunea de data trecută, că oamenii lui Orban vor vota împotriva Guvernului – cum crede Ciolacu că tocmai acum, înaintea Congresului PNL, Orban va trimite câțiva din tabăra lui să voteze pentru Moțiune – să-l suspecteze toți din tabăra lui Cîțu că el a pus la cale cu Ciolacu?! – din contră îi va mobiliza pe toți să sprijine Guvernul!

Eu cred că ceea ce intenționează Marcel Ciolacu să facă – o Moțiune de cenzură înainte de Congresul PNL – este un sprijin nesperat dat Coaliției PNL-USR-Cioloș-UDMR, lui Florin Cîțu și lui Iohannis.

 

 

 

 

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare