Senat: Corlăţean a adresat un mesaj de apreciere şi de mulţumire pentru diplomaţii României

Preşedintele Comisiei pentru politică externă, senatorul Titus Corlăţean, a adresat miercuri, în plenul Senatului, un mesaj de apreciere şi de mulţumire diplomaţilor români.

‘Aş vrea să vă propun să marcăm simbolic această zi de 1 septembrie, Ziua Diplomaţiei Române (…). Aş vrea să adresăm un cuvânt de apreciere şi de mulţumire pentru diplomaţii României, unii cu părul mai încărunţit, unii aflaţi la pensie şi care au dus nişte lupte pe care nu toţi le cunosc, chiar în perioade mai complicate. Pentru diplomaţii maturi în forţă de muncă astăzi şi pentru diplomaţii mai tineri, să adresăm felicitări corpului diplomatic românesc, fără de care marile obiective de politică externă şi legate de statutul european şi euroatlantic al României de astăzi nu ar fi fost posibile’, a precizat Corlăţean.

Potrivit senatorului PSD, eforturile diplomaţilor români ar trebui susţinute ‘poate mai consistent’ cu alocări bugetare anuale care să asigure resursele necesare pentru atingerea unor obiective.

‘Sunt eforturi care trebuie apreciate, ar trebui susţinute poate mai consistent prin alocări bugetare anuale, care să asigure resursele necesare pentru atingerea unor obiective. Faptul că există o curbă descendentă de un număr de ani şi cu un 0,00 – şi zerourile continuă din PIB alocate pentru bugetul MAE – nu ne face cinste nici măcar printr-o comparaţie cu bugetul MAE din Bulgaria (…). E bine să marcăm această zi, să-i felicităm pe diplomaţii României, pe consuli, cei care, fără să fie perfecţi, au făcut lucruri foarte importante pentru România şi să încercăm să-i ajutăm mai mult’, a punctat Corlăţean.

Sursa: PRESSONLINE

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare