Cîțu: Am cerut și cer reforme în domenii esențiale, iar justiția este un domeniu esențial

Premierul Cîțu a declarat, miercuri, la inaugurarea Palatului din Ploiești, că el este un om care a cerut și cer reforme în domenii esențiale, iar „justiția este un domeniu esențial”.

„Prin reforme nu înțeleg doar modificarea legislației, adaptarea legislaţiei la cadrul european, judecarea cu celeritate a dosarelor, dar și asigurarea unor spații propice pentru desfășurarea activității.

Atât magistrații, cât și persoanele care își caută dreptatea în justiție trebuie să beneficieze de cât mai multe clădiri precum cea de aici”, a spus premierul.

Cîțu a declarat și că, în sfârșit, acest Palat al justiţiei este inaugurat.

„Vorbim de 22 de ani pentru o singură clădire, pentru această construcție și 28 de miniștri. Cred că, și o să fiu foarte ferm aici, așa ceva nu mai poate fi tolerat în România. Ţin minte, anul trecut, când eram ministrul finanțelor, că am avut discuția despre finanțarea Palatului Justiției, am alocat resurse și la bugetul inițial, și la rectificare, și anul acesta, și nu înțelegeam ce se întâmplă, de ce e nevoie de atâţia bani. Și mi-am dat seama că era pe ultima sută de metri. Acum văd și eu unde au mers aceşti bani. Mă bucur că au venit aceşti bani aici. Era foarte bine să se fi întâmplat mai demult”, a adăugat Florin Cîțu.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare