Direcţia de Sănătate Publică Timiş a anunţat, vineri, că peste 40 de localităţi din judeţ au rata de infectare cu SARS-CoV-2 de peste şase la mia de locuitori, dintre care 15 au depăşit şi pragul de 10 la mie, în timp ce numărul bolnavilor cu COVID-19 internaţi creşte.
Rata de infectare pe judeţ a ajuns la 9,5 la mie, în Timişoara este de 11,75 la mie, cel mai ridicat indice fiind în Remetea Mare, cu 19,55 la mie.
În ultimele 24 de ore au fost confirmate 584 noi cazuri COVID-19 în judeţ, dintre care 91 de minori, cinci cadre medicale şi 326 în Timişoara.
În spitale sunt 483 de bolnavi cu COVID-19 şi suspecţi, iar 56 sunt trataţi în secţiile ATI. S-au înregistrat şi cinci decese.
Se menţin cele 21 de focare active COVID, cu 230 de subiecţi pozitivi.
Subprefectul Ovidiu Drăgănescu, cu atribuţii de prefect, a anunţat, vineri, că Serviciul de Ambulanţă Timişoara a avut în ziua precedentă peste 1.000 de solicitări, majoritatea pe patologie COVID-19, în condiţiile în care mai sunt foarte puţine paturi libere în spitale, iar cele din secţiile ATI au fost ocupate deja.
Ovidiu Drăgănescu, el însuşi reinfectat acum, după ce a trecut prin boală şi s-a vaccinat, îndeamnă populaţia la precauţie şi respectarea cu stricteţe a măsurilor de prevenire a contaminării cu SARS-CoV-2.
Potrivit directorului Serviciului de Ambulanţă Timiş, Iancu Leonida, numărul mare de solicitări s-a menţinut toată săptămâna, aproape trei sferturi din apeluri venind pe patologie COVID-19.
‘Am suspendat toate concediile, lucrăm cu tot ce putem lucra. De luni va mai veni un ajutor de la primărie şi de la câteva firme care ne dau maşini şi şoferi, de la Direcţia de Sănătate Publică şi de la Spitalul Judeţean Timişoara, care ne vor aloca câţiva medici rezidenţi şi asistenţi pe care să-i instruim pe recoltări de probe’, spune Iancu Leonida. AGERPRES / (AS – autor: Otilia Halunga, editor: Marius Frăţilă)
Sursa: PRESSONLINE