Conform unui cotidian local din Arad, Compania Națională de Investiții a anunțat, într-o adresă oficială, că nu poate să realizeze lucrările programate la stadionul UTA, din cauza Primăriei Arad. Reprezentanții CNI susțin că nici acum Primăria nu a predat amplasamentul, astfel încât să poată demara investițiile guvernamentale.
Președintele Comisiei de apărare, deputatul Dorel Căprar a declarat că:
„Prin adresa primită de la Compania Națională de Investiții vedem că lucrurile nu stau deloc așa cum au fost prezentate de reprezentanții Primăriei Arad. Aflăm, practic, că primarul Gheorghe Falcă blochează o investiție guvernamentală, prin faptul că nu finalizează partea de lucrări ce ține de primărie. Nici până la această oră, amplasamentul nu a fost predat către CNI, tocmai datorită ritmului lent în care se lucrează.
Cei de la CNI ne-au transmis cât se poate de clar că nu pot să monteze nocturna, atâta timp cât nu s-a finalizat tribunele, la fel cum nu pot realiza noul gazon, atâta timp cât pe acel loc sunt utilajele care lucrează la tribune. Primăria Arad trebuie să finalizeze partea sa de investiție, să facă recepția acelor lucrări, după care să predea stadionul, liber de orice sarcini, către Compania Națională de Investiții, care va realiza din fonduri guvernamentale nocturna, gazonul, precum și zona media și studiourile TV.
”Îi solicităm public primarului Gheorghe Falcă să lase deoparte jocurile politice, să nu mai încerce să folosească electoral cel mai important brand al Aradului și să finalizeze cât mai urgent partea de lucrări ce revine Primăriei Arad, pentru ca cei de la CNI să poată realiza investițiile. După mai bine de șase ani de promisiuni, e timpul ca Aradul să aibă în sfârșit un stadion modern“, a mai declarat deputatul PSD Arad Dorel Căprar.
Cum ar fi trebuit să arate noul stadion UTA din Arad:
Cam așa arată stadiul lucrarilor stadionului UTA din Arad:
Noul stadion din Târgu Jiu, aproape finalizat în doi ani și jumătate. La Arad din 2012 se tot încearcă să se finalizeze!
Construcția stadioanelor din Târgu Jiu și Arad sunt un bun exemplu despre ceea ce înseamnă implicare și gospodărirea eficientă a unor municipii. Cele două stadioane au aceeași capacitate: 12500 de locuri, cel din Arad, 12400, cel din Târgu Jiu.
Numai că la Arad, stadionul UTA este în licitații, organizări de șantier, demolări și mici lucrări din 2012 iar documentația a fost aprobată încă din 2007.De atunci și până în prezent, vorbim de 10 ani, la stadionul UTA nu s-a modernizat nici măcar o tribună?
În timp ce administrația Aradului ”refuză” efectiv să finalizeze stadionul, la Târgu Jiu, o zonă disprețuită de Gheorghe Falcă, lucrurile s-au mișcat mult mai repede. Pentru stadionul cu pricina, în 2015 s-a demarat licitația, s-a semnat contractul, iar în august 2015 au și început lucrările. Spre comparație, lucrările la stadionul UTA au demarat în iulie 2014, după ce licitația a avut loc în 2013. Autoritățile din Târgu Jiu au anunțat că noul stadion va fi dat în folosință în vara acestui an, iar din sezonul viitor Pandurii vor juca pe noua arenă.
Cum arata stadionul din Târgu Jiu la doi ani de la începerea lucrărilor:
https://www.facebook.com/aurelpopescu11/videos/306195286550429/?t=2
surse: newsar.ro/livearad.ro/racnetul.ro