În Austria, sindicatele din Poliţie şi Armată se alătură protestelor, după decizia de carantinare a nevaccinaţilor

Decizia guvernului Austriei de a plasa persoanele nevaccinate în carantină este pe punctul de a declanșa o explozie socială în această țară, scrie Inpolitics.

Pe 20 noiembrie, la Viena, este programată o manifestație uriașă de protest împotriva măsurilor restrictive ale guvernului la care, în premieră absolută, se vor ralia armata și poliția, notează Bogdan Tiberiu Iacob pe inpolitics.ro, potrivit r3media.

Sindicatele Poliției și Armatei au anunțat că refuză să controleze permisul de sănătate impus de guvern în numele „libertății și demnității umane” și se vor alătura unei ample demonstrații împotriva izolării obligatorii pe 20 noiembrie, la Viena.

Liderul partidului libertății (FPO) Herbert Kickl, a cerut o mega-demonstrație pe 20 noiembrie la Viena, la scurt timp după aceea, președintele Uniunii Forțelor Armate austriece (FGÖ) Manfred Haidinger, urmîndu-i exemplul și alăturîndu-i se, într-o scrisoare publicată pe 14 noiembrie.

Ei intenționează să „apere drepturile și libertățile fundamentale”, FGÖ mai precizînd că „toată lumea” este autorizată să demonstreze, chiar și în situații de lockdown.

Obligația de control impusă de ministrul de Interne, Karl Nehammer, a fost deja respinsă de sindicatul polițiștilor. În plus, Uniunea Forțelor Armate Austriece -sindicatul militarilor – anunță că armata va participa la această mare adunare de la Viena, o palmă răsunătoare pentru un guvern care, potrivit presei austriece, denotă din ce în ce mai multă panică, notează sursa citată.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare