Dan Vîlceanu: Doar cu investiții putem crea locuri de muncă

Secretarul general al PNL, Dan Vîlceanu, a susținut, pe Facebook, că astăzi a avut loc o consultare cu mediul de afaceri privind ghidul solicitantului aferent măsurii 4.1.1., un grant de investiții foarte așteptat.

“În urma discuțiilor am luat câteva decizii:

✅ Am adus modificări asupra sumei care poate fi accesată precum și asupra criteriilor de departajare. Astfel, o firmă va putea solicita un grant de investiție de cel mult 5 ori valoarea cifrei de afaceri pe care a înregistrat-o în anul 2019.

✅ Am ajuns la o concluzie privind criteriul de departajare.
– până la un scor de maximum 60 de puncte (60% din punctaj), proiectele vor fi evaluate automat și ierarhizate în funcție de punctajul obținut.
– În a doua etapă, în ordinea punctajului obținut, dosarele vor fi evaluate în funcție de criteriul verde (40% din punctaj) și doar până la atingerea limitei maxime de 358 milioane de euro.
– Numărul minim de puncte pe care un proiect trebuie să îl obțină ca să fie eligibil pentru finanțare este de 70.

✅ În cazul în care vor exista proiecte cu punctaj egal, criteriile de departajare vor fi:
1. ponderea echipamentului tehnologic din valoarea totală a proiectului;
2. numărul locurilor de muncă nou create.
3. data și ora depunerii proiectului.

✅ Valoarea minimă a unui proiect va fi de 50.000 euro și de maximum 1 milion de euro.

✅ Valoarea totală a prezentei scheme de ajutor de stat va rămâne 358 milioane euro”, a  scris pe Facebook, Dan Vîlceanu.

Vîlceanu i-a asigurat pe toți participanții că nu se va repeta eșecul Măsurii 3.

“Îmi doresc să punem în consultare publică ghidul de finanțare pentru că avem nevoie de investiții și de beneficiari care propun activități sustenabile.
Doar cu investiții putem crea locuri de muncă și putem crește nivelul de trai din țara noastră.

Au participat la discuție colegi din minister, dar și reprezentați ai Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), ai Asociației Teritoriale pentru Energie și Eficiență Energetică, ai Coaliţiei pentru Dezvoltarea României (CDR), ai Federației Naționale a Grupurilor de Acțiune Locală din România, ai Asociației Consultanților în Management din România (AMCOR), ai Patronatului Tinerilor Întreprinzători din România, ai Patronatului Consultanților pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului și alți reprezentanți ai mediului de afaceri”, a conchis Vîlceanu.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare