Preşedintele ANRE, în concediu într-o ţară exotică, în timp ce românii primesc facturi uriaşe la energie

Președintele ANRE, Dumitru Chiriță, a plecat în concediu în Republica Dominicană, potrivit unor surse din interiorul instituției. În plin scandal al facturilor și al exploziei prețurilor la energie, a ales un paradis tropical, anunţă televiziunile de ştiri.

Potrivit cursdeguvernare.ro, versiunea oficială care pe care o cunosc funcționarii ANRE este că președintele se află în concediu din motive medicale.

Dumitru Chiriță a fost văzut însă în zona Punta Cana din Republica Dominicană. Președintele ANRE nu a putut fi contactat de jurnaliștii publicației, pentru a lămuri diferența dintre varianta oficială care se știe în instituție și locul în care se află de fapt.

ANRE se află zilele acestea în plin proces de control la furnizorii de energie, în urma scandalului facturilor și abia de săptămâna trecută a început să dea amenzi acestora pentru emiterea greșită a facturilor către consumatorii casnici – fiind trase, tardiv, la răspundere, companii precum Enel, Electrica Furnizare, Gaz Vest etc.

Bazându-se pe această informație, liderii PNL i-ar fi cerut lui Marcel Ciolacu să îi retragă sprijinul politic lui Dumitru Chiriță, care poate fi demis doar de Parlament, scrie g4media.

Între PNL și PSD are loc un război surd pentru atribuirea responsabilității creșterii facturilor. Lideri PSD precum Mihai Tudose și Marcel Ciolacu au arătat cu degetul către ministrul PNL al Energiei, Virgil Popescu, în timp ce liberalii acuză ANRE, controlată de PSD prin Dumitru Chiriță și Alexandru Stănescu, fratele lui Paul Stănescu, secretarul general al PSD.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare