ANUNȚ SCANDALOS / Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu dă „liber” la ucidera urşilor

Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a dat luni undă verde la uciderea urşilor, respectiv la vânarea acestora.

Ea s-a referit la o serie de măsuri „care ar trebui luate” pentru ca urşii să nu mai coboare în localităţi, afirmând că, dacă va fi nevoie, „nu îi va fi teamă să semneze un ordin de ministru privind vânătoarea lor”.

  • Aceasta a arătat că pe site-ul ministerului există planul de acţiune pe carnivorele mari, adăugând că măsurile pe termen mediu şi lung ar viza inventarierea urşilor, ciparea lor şi instruirea cetăţenilor.

viceprim-ministrul-gratiela-leocadia-gavrilescu-ministrul-mediului„În viitorul apropiat nu o să îmi fie frică să emit, dacă o să fie nevoie, un ordin de ministru privind vânătoarea”, a susţinut Graţiela Gavrilescu, care mai spune că în România cifra oficială este de 6.500 de urşi, însă se preconizează că numărul de exemplare ar fi cu două-trei mii mai mare.

Declarația vine în contextul în care, în această perioadă se desfășoară la Brasov, întâlnirea anuală a Liderilor Societăţii Mondiale de Protecţie a Animalelor (WAP), personalităţi marcante în domeniul protecţiei, bunăstării şi salvării animalelor din toată lumea.

Ministrul Mediului s-a aflat luni într-o vizită în judeţul Prahova.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare