Iohannis: Este impresionantă mobilizarea exemplară a românilor pentru a-i ajuta pe refugiaţii ucraineni

Preşedintele Klaus Iohannis afirmă că este impresionantă „mobilizarea exemplară a românilor şi implicarea voluntarilor pentru a-i ajuta pe cei care sunt nevoiţi să caute refugiu din zonele de război”, scrie news.ro.

„Alături de partenerii şi aliaţii săi, România continuă să sprijine Ucraina în efortul său de a respinge invazia Federaţiei Ruse”, a afirmat Klaus Iohannis, duminică, într-o postare pe Facebook.

„Le sunt recunoscător şi le mulţumesc tuturor! Solidaritate deplină cu Ucraina şi cu poporul ucrainean”, adaugă el.

El a amintit că ţara noastră va trimite o nouă tranşă de ajutoare către Ucraina: muniţie, combustibil, căşti, echipament militar, alimente şi medicamente.

„Este impresionantă mobilizarea exemplară a românilor şi implicarea voluntarilor pentru a-i ajuta pe cei care sunt nevoiţi să caute refugiu din zonele de război. Le sunt recunoscător şi le mulţumesc tuturor! Solidaritate deplină cu Ucraina şi cu poporul ucrainean!”, a adăugat Iohannis.
Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a anunţat, duminică, noi măsuri luate de România pentru sprijinirea Ucrainei. România va acorda un ajutor în valoare de 3 milioane de euro, constând în combustibil, veste antiglonţ, căşti, muniţie, echipamente militare, dar şi alimente, apă şi medicamente.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare