Senatorul Hangan: Suntem profund îngrijorați de soarta românilor din Ucraina!

Senatorul Andrei Hangan, reprezentant al Alianței pentru Unirea Românilor, susține că invazia Rusiei trebuie oprită cu orice preț. 

Iată declarația completă:

Asistăm, în aceste zile, la dezmembrarea celui de-al doilea stat din Europa, ca suprafață. Un stat unde trăiesc aproximativ 45 de milioane de oameni este supus unei agresiuni fără precedent în Europa ultimelor decenii. Astfel, Rusia continuă să ne șocheze pe zi ce trece, iar acțiunile președintelui sunt inumane și deloc justificate anului în care trăim.

O situație de neacceptat anului 2022, în care Rusia este agresorul!

Chiar și cetățenii ruși, pe care președintele Rusiei pretinde ca îi protejează, sunt împotriva acestui război și protestează în zeci de orașe mari din Rusia.

Răspunsul tiranic la protestatarii ruși anti-război stârnește, în mod real, mai multe tulburări în rândul poporului rus, care va suporta consecințele acțiunilor nesăbuite.

Sancțiunile vor fi dezastruoase pentru statul rus! Rusia dă cărțile pe față. Acum, odată cu invazia Ucrainei, invazia anterioară a Georgiei și a Crimeei, conturează și ne prezintă o strategie clară pentru Rusia, de a recuceri zone cheie care au fost cândva deținute de Uniunea Sovietică. Astfel, se dorește refacerea acesteia.

Pe de altă parte, în schimbul renunțării Ucrainei la arsenalul nuclear pe care îl deținea după destrămarea URSS, Rusia s-a angajat, în 1994 – prin Memorandumul de la Budapesta – să respecte independența, suveranitatea și frontierele la zi ale Ucrainei. Astăzi, vedem cum acest tratat internațional este făcut bucăți.

Această ticăloșie trebuie să aibă repercusiuni concrete! Uniunea Sovietică a eșuat cu mulți ani în urmă, iar lumea NU A UITAT brutalitatea acelui regim!

Am totuși un mesaj pentru cel care a creat acest haos: Oamenii lumii vor rezista la fiecare pas, iar acesta nu este un război, care poate fi câștigat de către Rusia, indiferent cât de puternic se crede a fi protagonistul.

Atât eu, cât și colegii mei din AUR, condamnăm ferm și categoric invazia militară a Rusiei în Ucraina. Ne preocupă și suntem îngrijorați de soarta tuturor locuitorilor din această țară, inclusiv de etnicii români.

Alianța pentru Unirea Românilor sprijină în totalitate orice acțiune, fie națională sau internațională, care vizează restaurarea dreptului internațional, cât și integritatea și suveranitatea teritorială a Ucrainei!

Vreau să mă adresez președintelui Vladimir Putin: Oprește-te până nu e prea târziu!

De asemenea, doresc să adresez câteva cuvinte soldaților ucraineni și tuturor celor care își apăra țara, plini de curaj și patriotism, în aceste momente pline de încercări: Sunteți eroi!

Din nefericire, întotdeauna oamenii nevinovați mor în aceste vremuri de război, deși aceștia vor doar un singur lucru: să trăiască în pace, să aibă o locuință, să aibă hrană și să fie liniștiți. De ce mereu acești oameni nevinovați trebuie să plătească costul teribil al propriei vieți pentru decizia unei singure persoane paranoice, care persistă în logica unor politici externe din trecut?

Este de neacceptat cum această impunere are loc folosind forța și violența, prin intermediul tancurilor și a rachetelor. Din păcate, pare că nu se învață nimic din situațiile similare, întâmplate în trecut.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare