Drulă, despre gestionarea de către stat a refugiaţilor din Ucraina: Autorităţile se mişcă prost!

Liderul USR, Cătălin Drulă, a criticat dur modul în care autorităţile gestionează preluarea refugiaţilor din Ucraina, el arătând că statul se mişcă greu şi că mai eficientă a fost societatea civilă.

”Autorităţile noastre se mişcă prost, am încercat zilele acestea să le transmitem pe toate canalele diplomatice, informale, să sprijinim cu informaţii din teren, dar deja se adună din ce în ce mai multe lucruri disfuncţionale”, a precizat liderul USR, despre situaţia primirii refugiaţilor din Ucraina.

Drulă a făcut referire la ”acea gratuitate pe CFR, anunţată de ministrul Transporturilor deja de marţi sau miercuri, şi care nici vineri nu funcţiona”.

”Am înţeles că abia astăzi după-amiază vor da o Ordonanţă ca să o operaţionalizeze, e ridicol. Ordonanţa fusese scrisă de o săptămână, în minister”, a spus Drulă, conform News.ro.

”În momentul de faţă se organizează mai bine societatea civilă, se organizeză mai bine cetăţenii în a sprijini pe cetăţenii ucraineni decât se mobilizează autorităţile noastre. Vreau să fac un apel către Guvern, nu mai anunţaţi măsuri care nu funcţionează de fapt în practică. Îi anunţaţi pe oameni că e gratuit trenul, că s-a rezolvat cu cazarea, e o dezorganizare şi la DSP”, a spus el.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare