A fost lansat programul de tabere ARC 2019

Ministerul pentru românii de pretutindeni, în parteneriat cu Ministerul tineretului și sportului, au lansată sâmbătă programul taberelor de vară ARC. Acestea vor fi organizate în perioada 1 iulie – 27 august, în serii consecutive de câte 7 zile, în Centrele de Agrement din Sulina, județul Tulcea, Oglinzi, județul Neamț, Căprioara, județul Hunedoara, și Săcelu, județul Gorj.

Premierul Viorica Dăncilă a luat parte la deschiderea festivă de la tabăra Sulina, alături de ministrul pentru românii de pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, de ministrul tineretului și sportului, Bogdan Matei, de ministrul finanțelor, Eugen Teodorovici, ministrul culturii și identității naționale, Daniel Breaz, președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, alături de senatorul Mihai Fifor, deputatul Mirela Furtună și reprezentanți ai autorităților locale.

De asemenea, este pentru prima dată când lansarea are loc simultan în toate cele patru centre – la Sulina, județul Tulcea, la Oglinzi, județul Neamț, la Căprioara, județul Hunedoara și la Săcelu, județul Gorj.

  • Ediția din 2019 aduce cei mai mulți participanți în teberele ARC – peste 3.000 de copii și tineri care, pe parcursul a 8 săptămâni, vor intra în contact cu tot ceea ce înseamnă România, tradiția, cultura și civilizația românească. În același timp, la ediția 2019 participă copii români din state precum SUA, Germania și Emiratele Arabe Unite.

Ministrul Natalia Intotero a subliniat că prin intermediul programului de tabere ARC, „copiii români de pretutindeni își consolidează apartenenţa la identitatea cultural-românească, prin aprofundarea cunoştinţelor de limbă română”.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare