Voie bună și delicatese culinare la Brașov, la cea de 13-a ediție a Oktoberfestului local. Organizatorii au pregătit pentru oaspeți preparate culinare săsești și românești stropite cu 150 de tone de bere din diverse sortimente. După ce, anul trecut, festivalul s-a desfășurat în condiții stricte din cauza restricțiilor anticovid, acum, totul a revenit la normal, transmit Știrile TVR.
Primul butoi de bere de la festivalul brașovean a fost deschis de primarul orașului, conform tradiției preluate de la festivalul original din Munchen. Licoarea va curge în continuu timp de 11 zile. Și cum berea are nevoie de o companie pe măsură, gazdele au pregătit bucate delicioase.
La Oktoberfestul brașovean o bere costă de la 6 lei pentru un pahar de 400 de mililitri, până la 12 lei pentru halbele de un litru. Cea mai importantă bere este Maltzbier, care e băutura festivalului. În corturi și la terase sunt asigurate 4.500 de locuri pentru participanți.
De la eveniment nu a lipsit nici obișnuita paradă a carelor, în acorduri de fanfară.
Petrecerile cele mai mari vor avea loc în cortul de 3.200 de metri pătraţi.
Festivalul se încheie pe 11 septembrie.