A ÎNCEPUT PERIOADA TRASEISMULUI POLITIC / Patru deputaţi şi un senator, demisionari „cu acte”

Plenul Camerei Deputaţilor a dat marţi undă verde demisiilor a patru deputaţi – Daniel Olteanu, care a demisionar din PNL, Gabriela Podaşcă şi Mircea Dobre – demisionari din PSD – toţi trei devenind neafiliaţi, respectiv lui Valeriu Steriu, care a plecat de la PMP şi a devenit PSD-ist.

  • Nicolae Bănicioiu a rămas deocamdată „pe dinafară”, pentru că nu a depus o cerere oficială la Biroul Permanent al Camerei.

„Anunţ, în calitate de înlocuitor al liderului grupului neafiliaţilor, că dl Nicolae Bănicioiu îşi dă demisia din grupul parlamentar al PSD şi trece în grupul parlamentar al deputaţilor neafiliaţi”, a declarat în plen deputatul neafiliat Daniel Constantin, co-preşedinte al Pro Romania.

În replică, deputatul Florin Iordache, care a condus şedinţa, l-a informat că este necesară şi o cerere: „Vă informăm domnule vicepreşedinte că ar trebui să formalizăm printr-o solicitare. (…) Rugămintea ar fi pentru dl Bănicioiu să vină cu o solicitare”.

  • Şi la Senat, PMP-istul Ion Ganea şi-a anunţat în plen trecerea la grupul PSD.

Valeriu Steriu spune că „s-a întors acasă”

Fostul UNPR-ist şi PMP-ist, Valeriu Steriu, a enumerat într-o amplă postare pe Facebook, care au fost motivele care au stat la baza „divorţului” său de Traian Băsescu, şi a anunţat că se întoarce în familiasa politică.

steriu valeriu„Aleg, conştient şi responsabil, să-mi aduc aportul la stabilitate în Parlament. Mă întorc în familia mea politică, PSD. Revin în grupul PSD din Camera Deputaţilor. Opoziţia nu-şi doreşte unitate, este mult mai fericită să se bucure de victorii mărunte în grupuri răzleţe. (…)  Cu PSD şi alături de PSD am participat la integrarea României în UE, în NATO, la consolidarea economiei şi la creşterea generală a bunăstării populaţiei, care este pe o pantă ascendentă din 2001 încoace. (…) Avem obligaţia să ne opunem unor strategii, tactici şi dezinformări politice care riscă să arunce România într-o negură tulbure, în care cetăţeanul de bună credinţă rămâne tot mai izolat, tot mai singur, tot mai debusolat şi tot mai injectat de ură.”, a motivat Valeriu Steriu.

Unul dintre motivele plecării sale din PMP, spune Steriu, este anunţul făcut în urmă cu o săptămână de Traian Băsescu care a denunţat fuziunea cu fostul UNPR.

„Am condus UNPR spre PMP în speranţa sinceră şi onestă că două proiecte politice mici pot să dea naştere unui proiect politic mediu. Şi pentru că am simţit o responsabilitate faţă de miile de aleşi locali şi cei peste 150.000 de alegători. În aceste condiţii se impun nişte precizări şi lămuriri.

După ce PMP şi-a văzut sacii UNPR în căruţa proprie şi a făcut pragul electoral cu votanţii UNPR, fuziunea se pregăteşte să fie denunţată. Cred că asta spune mai multe despre PMP decât despre UNPR. Preşedintele Băsescu a făcut acest anunţ clar şi răspicat, la şedinţa Comitetului Executiv Naţional de acum o săptămână. (…) Se pare că abia aşteptau să scape de noi toţi, după ce, unul câte unul, oameni de mare valoare din UNPR precum Cristian Diaconescu sau Ion Toma au plecat sau au fost îndepărtaţi. După ce Congresul PMP va accepta această propunere, practic se validează despărţirea oficială a celor două partide. Ce înseamnă asta? Într-un cuvânt: Libertate! (…) „Ce este important de reţinut este că motivele despre care a început să se vorbească în public (n.r. – Traian Băsescu) sunt false. Exact ca în bancurile cu Radio Erevan, datoriile invocate nu sunt ale UNPR, ci ale PMP, şi nu sunt de 2 milioane de euro, ci de 2 milioane de lei. În rest, consultare prealabilă în partid nu s-a făcut, iar subiectul a fost forţat pe gâtul membrilor CEN”, a spus deputatul.

  • „Adevărul adevărat despre PMP este acesta: preşedintele Traian Băsescu a anunţat că în 2020 se va retrage din viaţa politică; membrii sunt tot mai debusolaţi şi tind să abandoneze un proiect la care până şi fondatorul său renunţă; partidul este preocupat să se izoleze politic, făcând alianţe locale fără nicio logică politică generală, ci doar pentru nişte avantaje care azi sunt, mâine nu mai sunt; partidul alungă oameni buni, în condiţiile în care nume importante din partid, fondatori, personalităţi sau motoare electorale au ales să-şi caute viitorul în altă parte, fără ca ele să fie înlocuite cu oameni care să aibă măcar aceleaşi calităţi”, a adăugat Valeriu Steriu.

 

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare