A murit analistul economic Ilie Şerbănescu: „România a devenit azi doar o colonie a Vestului”, spunea acesta cu mai mult timp în urmă

A murit  Ilie Șerbănescu, economistul care a definit România ca o colonie a Vestului, scrie cotidianul.ro.

Ilie Șerbănescu  avea 81 de ani. El a murit în urma unei lungi suferinţe.

“Cu Sfânta Împărtășanie, pe care a primit-o chiar ieri, Ilie a plecat de lângă noi. Dumnezeu să-l ierte!”, este mesajul trimis, luni dimineață de soția sa, Cristina, pe pagina ei de Facebook.

Economistul Ilie Șerbănescu, fost ministru al reformei în guvernul lui Victor Ciorbea.

„România e de azi mai săracă. Un patriot, economistul Ilie Șerbănescu, s-a dus la Cer azi dimineață. Ieri primise Sfânta Împărtășanie. Miercuri va avea loc slujba de înmormântarea la Biserica Cașin.

Drum lin printre stele, maestre! Dumnezeu să vă odihnească în pace la dreapta Sa!”, a anunțat George Simion pe pagina sa de Facebook.

Ilie Șerbănescu s-a născut la 20 iulie 1942, în București.

A absolvit Academia de Studii Economice din București și a devenit doctor în economie în 1976.

Lucrarea sa „Corporațiile transnaționale“ a rămas singura perspectivă, pe aceeași temă, până în 1989, în literatura românească de specialitate.

În urmă cu aproape 9 ani, el publica o scrisoare deschisă către poporul român, în care îşi exprima amărăciunea faţă de situaţia dezastruoasă în care ajunsese România:

„Aici m-am născut, mi-am petrecut copilăria, mi-am făcut studiile şi am muncit până când am ieşit la pensie. Am muncit 42 de ani din care 22 pentru propăşirea socialismului şi 20 pentru revenirea capitalismului.

Acum sunt la pensie.
Să nu credeţi cumva că m-am pricopsit. Chivernisesc banii în primul rînd pentru plata facturilor, curentul electric, gaze, apa curentă, cablu tv, internet, telefon şi câte altele.
– Tot uitindu-mă prin facturi am observant că eu, ca şi dumneavoastră, plătesc apa la o companie numită Apa Nova, care e o companie franţuzească, dar îmi vinde apă românească pentru că, cu siguranţă, nu o aduce din Franţa. Deci eu, atunci când fac duş sau când îmi fac un ceai, îl fac cu apă românească, dar banii mei pleacă în Franţa.
– Curentul electric îl plătesc la o companie italiană numită Enel. Deci, cum am aprins un bec, am deschis o supapă prin care banii mei se scurg în Italia. Sunt convins că nici Enelul nu-mi vinde curent italian.
– Gazul metan îl plătesc la GDF Suez (Gaz de France Suez ), firmă tot franţuzească ce îmi vinde mie şi multor altora gaz metan românesc, dar banii noştri pleacă să se integreze în UE.Telefonul, indiferent că-l plătesc la Telecom, Vodafone, Orange sau Cosmote, îmi mai zboară din portofel nişte bani către zări străine.
– Cablul TV şi internetul le plătesc la RCS & RDS. Patronul lor, pe nume Zoltan Teszary, locuieşte la Budapesta şi nu ştie nici el dacă e român sau nu.
– Ce să vă mai spun că, dacă bag benzină în rezervor, m-am integrat şi cu maşina în Europa sau în Rusia.
– Ferească Dumnezeu de vreun împrumut la bancă, pe care mărturisesc că nu l-am făcut, dar sunt sigur că mulţi au fost nevoiţi să-l facă şi acum plătesc dobânzi grele şi comisioane către bănci străine fiindcă, în afară de CEC, nu mai e nici o bancă românească.
– Dacă umplem coşul cu merinde la supermarket, iarăşi aruncăm cu banii peste mări şi ţări fiindcă marfa e aproape 90% de import.
Deci…… toată lumea consumă şi nimeni nu mai produce nimic, iar banii românilor se scurg în afara ţării. Recordul de a creşte datoria publică la 30 miliarde de euro…ne aparţine!
Cât mai poate dura o asemenea situaţie?
Dumnezeu să ne lumineze mintea!….
Cât timp vom mai putea trage apa la Bucureşti ca să facem plata la Paris, ca şi până acum?
Fă un bine ţării tale! Citeşte şi dă mai departe! Aşa, poate, Dumnezeu va lumina mintea unora şi altora!!!
Cu drag, Ilie Şerbănescu”.
In Memoriam

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare