Acuzații de malpraxis la spitalul de urgență din Brăila. ”Nu i-au dat de mâncare, mâncarea cumpărată de mine nu a ajuns la ea”

Fiul unei femei de 83 de ani îi acuză pe doctorii spitalului de urgență din Brăila de malpraxis şi neglijenţă. Bărbatul susține că mama să a luat din unitatea medicala o infecție nosocomială, care i-a agravat starea şi a dus în final la moartea pacientei. Familia a făcut plângeri la Colegiul Medicilor și la poliție, relatează Știrile TVR. 

Femeia în vârstă de 83 de ani a fost internată la spitalul de urgență din Brăila în februarie, pentru a fi tratată de COVID. După externare a început să se simtă tot mai rău, spune familia ei, și acuză mai ales dureri de stomac. În martie a fost internată din nou, în același spital. Fiul său susține că atunci nu a fost îngrijită corespunzător și ar fi fost lăsată chiar fără mâncare.

Fiul pacientei, Mircea Avramescu: Consider că nu a fost îngrijită ca lumea. Nu am fost lăsat să o văd 10 zile. Nu i-au dat de mâncare, mâncarea cumpărată de mine nu a ajuns la ea. Plângea la telefon. Îmi spunea că o doare stomacul. Am sunat la spital, am spus ca mama țipă că o doare stomacul iar o asistentă a zis că mi se pare mie.

În cele trei săptămâni cât a stat în spital, starea femeii s-a agravat și a fost mutată la Terapie Intensivă, unde a și murit. Fiul pacientei consideră că starea bătrânei s-a deteriorat și pentru că s-ar fi infectat în spital cu bacteria Clostridium Dificile. Pe certificatul eliberat de spital scrie că femeia a murit în urma unui stop cardio-respirator și după o dublă perforație a stomacului. Iar pe fișele de examinare din timpul internării apare și infecția cu clostridium, spune fiul pacientei.

Mircea Avramescu, fiul pacientei: Ulterior la ATI decesul a fost provocat de fisurile găsite la stomac.

Conducerea spitalului din Brăila a precizat că mâncarea pacienților este adusă de o firmă de specialitate și toți pacienții primesc alimentația în funcție de afecțiunile pe care le au. În plus, spitalul susține că femeia nu s-a infectat cu clostridium în spital, ci în perioada în care a stat acasă, între cele două internări. O comisie de anchetă internă analizează cazul.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare