marți, noiembrie 28, 2023

Acuzaţii extrem de grave la vârful guvernului / Consilierul premierului, acuzat că măsluieşte cifrele referitoare la execuţia bugetară

Senatorul liberal Florin Cîţu l-a acuzat pe consilierul premierului, Darius Vâlcov, că măsluieşte cifrele referitoare la execuţia bugetară şi a anunţat că va informa EUROSTAT în acest sens.

„Darius Vâlcov confirmă criza! Cifrele prezentate de Darius Vâlcov sunt măsluite. Datele OFICIALE despre execuţia bugetului în 2018 apar după 25 ianuarie 2019. Doar atunci MFP are situaţia EXACTĂ şi FINALĂ a execuţiei bugetare.

Aseară târziu am fost sunat din MFP şi mi s-a spus că aceste cifre nu sunt reale. Mai mult, şi asta este foarte grav, Darius Vâlcov le cere angajaţilor de la finanţe să măsluiască datele în aşa fel încât execuţia finala să arate exact asa cum a anunţat el. Adică sub 3%”, a scris Cîţu marţi pe Facebook.

florin-citu-facebookEl a anunţat că îi cere public ministrului Finanţelor, Eugen Teodorovici, să permită ca o echipă de experţi ai opoziţiei să verifice corectitudinea execuţiei bugetare.

„Voi informa EUROSTAT de maniupularea indicatorilor economici în Romania în scopul manipularii pieţelor de capital, financiare şi bancare. În cazul în care nu vom reuşi, vom transmite colegilor domnului Teodorovici, la ECOFIN, ce se întâmplă în grădina celui care pentru 6 luni de zile va prezida şedinţele ECOFIN”, a adăugat senatorul PNL.

 

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner