joi, februarie 22, 2024

ACUZAȚII GRAVE la adresa Guvernului – ”a sabotat atragerea fondurilor europene încă de la începutul anului”

Deputatul PNL Claudiu Racuci, acuza Guvernul PSD-ALDE că a sabotat atragerea fondurilor europene încă de la începutul anului.Răcuci explică de ce, în opinia sa, ritmul de absorbție a fondurilor europene pe componenta dezvoltare regională este foarte redus.

  • Claudiu Răcuci (PNL): “Guvernul PSD-ALDE a sabotat atragerea fondurilor europene încă de la începutul anului”

„La aprobarea Legii bugetului de stat pentru anul 2018, Guvernul a alocat, pentru cofinantarea fondurilor primite de la Uniunea Europeană, credite bugetare în scădere cu peste 82%, acestea scăzând de la 1,77 miliarde lei în anul 2017, la 316 milioane lei în anul 2018.

Claudiu RăcuciPrin diferite acte normative, Guvernul a alocat sume extrem de mici pentru cofinanțarea unor lucrări de investiții, însă, la nivelul primăriilor s-a instalat un blocaj major în demararea proiectelor cu finanțare europeană, tocmai din cauza deficitului de resurse financiare necesare asigurării confinanțărilor impuse de Uniunea Europeană. Acum înțelegem cu toții de ce ritmul de absorbție a fondurilor europene pe componenta dezvoltare regională este foarte redus – de doar 6% – adică, din 13,3 miliarde euro, România a adus în țară doar 0,8 miliarde euro în 4 ani.

Cine se amăgește că în anii care au mai rămas din exercițiul bugetar european, Guvernul este în stare să aducă diferența de 12,5 miliarde lei, adică de 16 ori mai mult?

Guvernul Dragnea 3 este vinovat pentru ritmul extrem de slab în care se modernizează România și pentru faptul că deja România a pierdut 800 de milioane de euro, din fondurile europene nerambursabile”, a transmis Claudiu Răcuci, deputat PNL, într-un comunicat de presă.

sursa: alba24.ro

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner