Acuzații la adresa Guvernului Dăncilă – ”Urmează să scumpească și apa potabilă, prin majorarea semnificativă a redevențelor”

apa potabila

Conform unui comunicat de presă, Claudiu Răcuci, deputat PNL de Alba, acuză Guvernul Dăncilă-Dragnea de faptul că, după ce a scumpit viața românilor, urmează să scumpească și apa potabilă, prin majorarea semnificativă a redevențelor:

”Când se majorează o taxă, știm cu toții cine o plătește. Guvernul lui Dragnea? Ar fi bine. Din păcate, costurile le suportă consumatorul. În doi ani, Guvernul Dragnea a scumpit benzina cu aproape 25%. Cine a plătit prețurile mai mari? Toți românii. Și, ca să înțelegem ce a înseamnat scumpirea carburanților, trebuie să ne uităm și la rafturi, unde scumpirea s-a văzut în toate produsele cumpărate de români. De aceea românii trăiesc mai prost, pentru că salariile a milioane de angajați au crescut cu doar 3-4%, la cei din economia privată chiar au scăzut, iar, în schimb, prețurile au crescut cu peste 5,4%.

Claudiu RăcuciAceasta este dovada supremă a modului în care PSD-ALDE a înșelat populația cu speranța unui trai mai bun.

Cât privește taxa de 2-3 ori mai mare pe care o vor plăti cei care utilizează apele din România, aceasta va fi cea mai mare din Uniunea Europeană, iar unii spun că va fi la nivelul redevenței plătite pentru marmură. Într-o țară în care apa din puține fântâni este bună de băut, în care cele mai multe orașe au rețele vechi și la robinet curge rugină nu apă, cea mai mare parte a populației a ajuns să cumpere apa potabilă de la magazin. Nici nu vreau să mă gândesc ce va însemna pentru viața românilor scumpirea peste noapte a apei. Apoi, iluștri guvernanți, care nici limba română nu o știu bine, au uitat că România este bogată în stațiuni balneare, care extrag și utilizează ape minerale pentru tratamentul celor bolnavi. Cele mai multe dintre aceste stațiuni vor fi trimise direct în faliment, pentru că prețurile vor crește, iar pensionarii, principalii beneficiari ai tratamentelor balneare, nu vor avea de unde să plătească mai mult.

Așadar, PSD-ALDE a scumpit mâncarea, scumpește apa, urmeză să taxeze și fumul de pe hornuri.” a detaliat deputatul Răcuci în comunicatul de presă.