joi, februarie 22, 2024

Acuzații la adresa primarului Timișoarei: OBLIGAT de justiție să DEBLOCHEZE un contract, Fritz IGNORĂ Hotărarea Judecătorilor

De aproape două luni, edilul-șef al Timișoarei, Dominic Fritz refuză să pună în practică sentința definitivă a judecătorilor Curții de Apel Timisoara, prin care Primăria pe care o conduce este obligată să pună în executare contractul privind construirea Complexului sportiv din Calea Lipovei, scrie opiniatimisoarei.ro

Blocarea proiectului timp de aproape 2 ani a generat mari pagube bugetului comunității. Pe lângă cheltuielie de judecată achitate de municipalitate din buzunarul timișorenilor, bănățenii sunt obligați acum de judecători să plătească și diferența dintre costurile materialelor licitate la momentul câștigării proiectului și prețurile de azi, aproape duble.

Teodor Pasici, reprezentantul Bauerhof Agrobanat SRL, firma care a câstigat contractul de execuție a lucrărilor la campusul sportiv din Calea Lipovei, cere respectarea legii.

Societatea noatra a plătit tot ceea ce înseamnă taxe și garanții, peste 100.000 de lei, deși nu s-a dat ordinul de începere a lucrărilor. Spre toamna anului 2021, a apărut ordonanța de ajustare a preturilor la materiale, am solicitat aceasta ajustare, dar Primaria a refuzat sa respecte legea, eschivandu-se de la semnarea actului aditional. Noi am fost foarte deschisi. Noi nu cerem altceva decat sa se respecte contractul. Acum 2 luni a aparut ordonanta 47, care, din nou, face ajustarea preturilor si permite ca toate costurile suplimenatre sa fie decontate de la bugetul de stat.

Proiectul, moștenit de Fritz de la vechea administrație, a fost semnat chiar de el însuși, pentru ca mai apoi să solicite companiei câștigătoare Bauerhof Agrobanat, să accepte rezilierea contractului pe cale amiabilă. Lucru care nu s-a întîmplat, societatea câștigătoare fiind obligată atunci să dea în judecată Primaria Timisoara. Pe 6 octombrie, judecătorii au dat sentința definitivă.

Rejudecând cauza în aceste limite, admite în parte acțiunea precizată formulată de reclamanta Societatea BAUERHOF AGROBANAT S.R.L., în contradictoriu cu paratul MUNICIPIUL TIMISOARA, și, în consecință: Obligă pe pârâtul MUNICIPIUL TIMIȘOARA la ințierea demersurilor legale în vederea ajustării prețului Contractului nr. 268/16.12.2020, conform prevederilor OUG nr. 47/2022, prin încheierea unui act adițional la acesta, în termen de 30 de zile de la comunicarea hotărârii de față. Definitivă.

Au trecut aproape 2 luni și Dominic Fritz ignoră decizia judecătorească, nerespectând justiția și prin urmare nici autoritatea statului român.

Ne întrebăm retoric, dacă Dominic Fritz ar fi fost primar în Germania, ar fi îndrăznit să nu pună în practică o decizie a justiției din Baden-Wurttenmerg, de exemplu?

Ce fel de om politic este acela care se opune aplicării unei decizii judecătorești definitive, arătând astfel disprețul față de statul de drept și punând interesele sale mai presus de cele ale comunității.

Valoarea contractului este estimată la cel mult 24,5 milioane de lei cu tot cu TVA, echivalentul a 5 milioane de euro. Complexul sportiv va trebui amenajat în 12 luni de la semnarea ordinului de începere a lucrărilor. Complexul sportiv cuprinde un bazin acoperit, bazin descoperit, 2 terenuri de tenis, teren multifuncțional, zona verde (parc, zonă de fitness exterioară cu turn de escaladă) și parcare cu peste 100 de locuri.

spot_img

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner