Adina Vălean nu mai candidează pentru PE: „În viață mai vrei să faci și altceva”

Europarlamentarul PNL, Adina Vălean, a anunțat, marţi, că nu va mai candida la alegerile din 2019, fiind o decizie personală. Vălean și-a motivat alegerea prin faptul că „în viaţă mai vrei să faci şi altceva”. În acest sens, eurodeputatul nu a exclus posibilitatea de a candida la alegerile legislative în 2020.

În timpul unei întâlniri cu jurnalişti români, la Bruxelles, Adina Vălean a spus: „Este o decizie personală, pentru că mai vrei să faci şi altceva. Am un dosar curat, am petrecut mulţi ani aici şi vreau să fac altceva. Privesc cu încredere reprezentarea României în Parlamentul European”, potrivit News.ro.

Chestionată dacă vizează o candidatură în Parlamentul României, Vălean, care este şi preşedinta Comisiei de Mediu din PE, nu a respins ideea. „Vom vedea”, a subliniat ea, conform sursei precizate.

La sfârșitul lunii august, șeful de la PNL, Ludovic Orban, a spus că  s-ar bucura dacă fostul lider al partidului Crin Antonescu și-ar depune candidatura pentru Parlamentul European, numai că, în acest caz, nu crede că ar mai putea să candideze și soția acestuia, eurodeputata Adina Valean.

„Inca nu stiu cine va candida pentru Parlamentul European. Depunerea candidaturilor se face pana in data de 1 octombrie, dupa data de 1 octombrie o sa pot sa dau raspunsurile. M-ar bucura daca domnul Antonescu si-ar depune candidatura, domnul Antonescu este un lider important al PNL, dar nu depinde de mine daca va candida sau nu.

Sigur ca daca va candida domnul Antonescu, nu cred ca poate sa candideze altcineva din familia domniei sale. Dar depinde, trebuie depuse candidaturile si in functie de candidaturile care sunt depuse vom decide structura acestei liste”, a afirmat Orban, la Romania TV.

După aproape 4 ani de când a făcut pasul în spate, Crin Antonescu a revenit în politică. Fostul președinte al PNL a anunțat, în septembrie, că va candida la alegerile europarlamentare din 2019.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare