Adrian Dupu – Secretar de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova: Orice tânăr care studiază în România este un plus pentru viitorul european al Republicii Moldova

Adrian Dupu – Secretar de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova a declarat sâmbătă, la Congresul studenților din România și Republica Moldova că orice tânăr care studiază în România este un plus pentru viitorul european al Republicii Moldova.

„Împreună pentru un viitor european” un motto care nu cred că putea să definească mai bine în cuvinte întâlnirea noastră de astăzi. Vă mulțumesc pentru invitație și mă bucură faptul să văd -împreună- un număr atât de mare de studenți din România și Republica Moldova. Este bine cunoscut faptul că tineretul oricărei țări este o resursă valoroasă. Tinerii sunt prezentul și viitorul de mâine și reprezintă țara la toate nivelurile. Rolul acestora în construirea unei societăți sănătoase este mai important decât ați putea crede. Cu alte cuvinte, inteligența și munca tinerilor vor duce țara pe calea succesului și a evoluției”, a spus Adrian Dupu – Secretar de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova.

El a mai afirmat că tot mai mulți tineri din Republica Moldova aleg să urmeze o facultate în România, iar acest lucru este îmbucurător pentru noi.

 

”Orice tânăr care studiază în România este un plus pentru viitorul european al Republicii Moldova. Chiar dacă România mai are anumiți pași de parcurs, studenții de peste Prut pot observa destule modele de bună practică, atât în educație, cultură cât și în administrație (publică locală și centrală) sau în societatea civilă, pe care le pot duce acasă după finalizarea studiilor. Strânsa legătură dintre cetățenii de pe cele două maluri ale Prutului se poate observa în toate domeniile de activitate, fie că vorbim de aria academică, culturală sau sportivă. Ultimii doi ani mi-au demonstrat dorința de cultură românească care există în Republica Moldova, prin numărul impresionant de participanți la acțiunile organizate de către Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova. Acest fapt, ne onorează și ne covinge sa continuăm cu multă responsabilitate, pentru că avem pentru cine, avem pentru ce”, a spus el.

În acești ani, Republica Moldova a făcut și continuă să facă demersuri considerabile spre aderarea la Uniunea Europeană, pentru care vreau să o felicit. Pe această cale, vreau să vă asigur de întreg sprijinul Departamentului pe care îl reprezint, dar și al întregului Guvern al României pentru proiectele dedicate tinerilor și studenților, a mai arătat Dupu.

”Dorința noastră este să venim cu mai multe programe pentru tineri care să fie orientate spre perspective și spre potențialul de dezvoltare a acestora în Republica Moldova. Pe termen lung, vom continua să investim în educaţia studenților care duce la performanţă, educaţie de calitate, care să răspundă provocărilor actuale. Vă îndemn să depuneți proiecte pentru Republica Moldova în cadrul următoarelor sesiuni de finanțare pe care DRRM le va lansa și aștept cu drag să văd ce idei și soluții inovatoare veți propune. Aveți abilitățile necesare erei digitale în care ne aflăm și capacitatea de a găsi soluții la provocările cotidiene, de a vă adapta la mediul aflat în continuă schimbare”, a precizat el.

”Aș încheia prin a vă transmite, bazat pe propria experiență, că studenția este cea mai bună perioadă din viața unui tânăr. Vă îndemn să vă prețuiți visurile, să fiți proactivi și să vă asumați provocări cât mai diverse pentru a descoperi pasiunea și a vă atinge potențialul. Aminiți-vă întotdeauna că nu sunteți singuri, dar, în același timp, să nu uitați că jucați un rol esențial în dezvoltarea societății. Implicați-vă în ONG-uri, înscrieți-vă în programe de internship, găsiți aria de activitate care vi se potrivește și astfel veți asigura parcursul european comun al României și al Republicii Moldova!”, a spus Dupu.

 

 

 

 

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare