Adrian Dupu, secretar de stat la Departamentul pentru relaţia cu R. Moldova: Am semnat împreună cu Preafericitul Părinte Patriarh un Protocol de cooperare între Patriarhia Română și DRRM

Adrian Dupu, secretar de stat la Departamentul pentru relaţia cu R. Moldova (DRRM), scrie pe Facebook, că a semnat împreună cu Preafericitul Părinte Patriarh Daniel un Protocol de cooperare între Patriarhia Română și DRRM.

„Am fost onorat, să fiu primit astăzi de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Cu această ocazie, am semnat împreună cu Preafericitul Părinte Patriarh un Protocol de cooperare între Patriarhia Română și Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova. La eveniment a fost prezent și Înaltpreasfințitul Părinte Petru, Mitropolitul Basarabiei.

Prin acest protocol de cooperare, părțile își afirmă intenția și dorința comună de a identifica demersurile necesare pentru sprijinirea comunităților ortodoxe românești din Republica Moldova, obiectivul principal fiind coordonarea eforturilor celor două instituții, în vederea utilizării expertizei și competențelor specifice pentru derularea de proiecte si acțiuni comune, care să conducă la întărirea identității spirituale și culturale a românilor basarabeni.

Totodată, am discutat despre situația Mitropoliei Basarabiei și provocările cu care se confruntă, și i-am prezentat Preafericitului Părinte Daniel proiectele pe care DRRM le finanțează în sprijinul Mitropoliei Basarabiei”, scrie Dupu.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare