Adrian Mititelu va fi eliberat din închisoare. Decizia este definitivă

Patronul Universității Craiova, Adrian Mititelu, va fi eliberat din închisoare. El a fost încarcerat în noiembrie 2020, pentru o condamnare la 3 ani cu executare, anunță Știrile TVR. 

Decizia este definitivă.

„În temeiul art.4251 alin.7 pct.1 lit.b C.p.p., raportat la art.460 alin.2 C.p.p., respinge ca nefondată contestația declarată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație şi Justiție – Direcția Națională Anticorupție -Serviciul Teritorial Craiova împotriva încheierii din 20 iunie 2022, pronunțată de Tribunalul Dolj în dosarul nr.3845/63/2022, încheiere prin care s-a dispus suspendarea executării sentinţei penale nr.82/13.02.2019 a Tribunalului Dolj, definitivă prin decizia penală nr.1364/05.11.2020 a Curţii de Apel Craiova, fiind emis de către Tribunalul Dolj mandatul de executare a pedepsei închisorii nr.97/2019 din 05.11.2020, privind pe Mititelu Adrian- Marin. Cheltuielile judiciare avansate de către stat rămân în sarcina acestuia, conform art.275 alin.3 C.p.p. Definitivă. Pronunțată în ședința publică din 06 iulie 2022. Document: Hotarâre 06.07.2022”, se arată în minuta Curții de Apel, conform corespondentului TVR.

Pentru ce a fost condamnat Mititelu

Patronul FC U Craiova 1948, Adrian Mititelu, a fost condamnat, în noiembrie anul trecut, la 3 ani de închisoare cu executare în dosarul privind transferul lui Mihai Costea la FCSB.

În primă instanță, Mititelu a fost achitat, însă decizia Tribunalului Dolj este definitivă. Decizia prin care Adrian Mititelu a fost achitat a fost atacată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – DNA Serviciul Teritorial Craiova şi Statul român – ANAF Bucureşti prin DGRFP Craiova.

Rejudecând, Tribunalul Dolj a dispus schimbarea încadrării juridice și l-a condamnat pe Adrian Marin Mititelu la 3 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală, pedeapsă ce se va executa în regim de detenţie.

Instanța i-a interzis lui Mititelu dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, cu titlu de pedeapsa complementară, pe o durată de 3 ani și dreptul de a fi fondator, administrator, director sau reprezentant legal la societăţiile reglementate de Legea nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare