AEP a publicat delimitarea și numeroarea secțiilor de votare pentru alegerile locale

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că a publicat delimitarea, numerotarea şi sediile secţiilor de votare din ţară organizate cu ocazia scrutinului pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale din anul 2020.

„Precizăm că data-limită până la care pot fi efectuate modificări ale secţiilor de votare este 12 septembrie, dată la care, potrivit punctului 74 din Hotărârea Guvenului nr. 576/2020 pentru aprobarea programului calendaristic pentru realizarea acţiunilor necesare organizării şi desfăşurării în bune condiţii a alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2020, sunt aduse la cunoştinţa publicului datele şi informaţiile privind cele 18.794 de secţii de votare organizate„, a anunțat un comunicat al AEP.

În conformitate cu art. 20 alin. (4) din Legea nr. 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente, cu modificările şi completările ulterioare, actualizarea numerotării secţiilor de votare din ţară a fost realizată la nivelul fiecărui judeţ, respectiv al municipiului Bucureşti, începând cu localitatea reşedinţă de judeţ şi continuând cu cele din municipii, oraşe şi comune, în ordinea alfabetică a acestora. În municipiile cu subdiviziuni administrativ-teritoriale, numerotarea se face cu respectarea ordinii acestor subdiviziuni, prevăzută de lege.

Numerotarea secţiilor de votare din ţară a fost actualizată la data de 4 septembrie 2020 de către Autoritatea Electorală Permanentă, a amintit instituția.

Lista secţiilor de votare este publicată pe site-ul www.roaep.ro la adresa https://www.roaep.ro/prezentare, precum şi la secţiunea Management Electoral/Geografie electorală/Registrul secţiilor de votare şi poate fi consultată accesând următorul link: https://www.roaep.ro/management-electoral/geografie-electorala/registrul-sectiilor-de-votare

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare