Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav, primul aeroport construit de la zero în România în ultimii 50 de ani

Președintele liberal al CJ Brașov, Adrian Ioan Veştea a reușit să facă din Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav cel mai important proiect implementat în judeţul Braşov după anul 1989, atât din punctul de vedere al complexităţii şi costurilor investiţiilor implicate, cât şi ca motor de dezvoltare şi creştere economică a Braşovului şi a întregii zone, anunță PNL: 
În acest weekend, 10-11 iunie, se desfășoară „Zilele Porţilor Deschise la Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav”.

”Este o mare bucurie pentru noi, ne pregătim pentru Ziua porţilor deschise, urmând ca săptămâna viitoare, joi, să avem prima aterizare pe Aeroportul de la Braşov, moment istoric, moment aşteptat de toţi braşovenii, de foarte multă vreme”, a spus Veştea într-o intervenţie la Antena 3.

Preşedintele Consiliului Judeţean a arătat că este cel mai modern aeroport, ţinând cont de faptul că vin şi cu ultima tehnologie în domeniu. ”Aeroportul de la Braşov este primul aeroport din estul Europei care va fi dirijat din punct de vedere al traficului aerian de la distanţă, de la Arad, printr-un turn virtual”, a explicat el.

Adrian Veştea a explicat că este ultima generaţie în acest domeniu şi marea majoritate a aeroporturilor la nivelul ţărilor dezvoltate au astfel de sisteme de dirijare printr-un turn virtual pentru că există mai multă acurateţe şi se poate vedea fiecare detaliu atât în zona spaţiului aerian al turnului virtual cât şi în vecinătatea aeroportului.

Despre cursele care vor fi operate pe aeroportul din Braşov, preşedintele Consiliului Judeţean a afirmat că în prezent sunt doi operatori care vor opera constant, pe patru destinaţii de Germania, Nurnberg, Munchen, Dortmund şi Stuttgard.

 

”Mai avem o destinaţie pe Londra, operată de o companie aeriană, urmând ca din august să avem săptămânal zboruri. Vom avea trei zboruri pe săptămână spre Londra, spre Barcelona şi spre Bruxelles pentru început. De asemenea avem şi chartere pentru perioada de concedii. Vor exista mai multe companii care vor opera de pe aeroport, este un început”, a arătat Veştea.

El a menţionat că a existat foarte multă neîncredere şi mulţi nu credeau că vor duce al bun sfârşit acest proiect.

”Braşovul este un judeţ dinamic, un judeţ care s-a dezvoltat foarte mult din punct de vedere economic, practic suntem pe locul 5 ca şi contribuţie la PIB-ul naţional şi de asemenea suntem cea mai importantă destinaţie turistică a României din punct de vedere al numărului de înnoptări şi a biletelor vândute în judeţul nostru”, a completat Adrian Veştea.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare