Agroturismul și-a revenit după pandemia de COVID-19

Agroturismul rural a revenit în această vară la capacităţile de operare – cazare, servicii conexe, excursii organizate, mini evenimente – specifice anului 2019, iar pentru iarna viitoare unele pensiuni rurale sunt preînchiriate deja, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, preşedintele Asociaţiei Naţionale pentru Turism Rural, Ecologic şi Cultural – ANTREC, filiala Maramureş, Livia Sima.

„Vara acesta, turismul rural a prins aripi, toate serviciile oferite de pensiuni au funcţionat şi încă funcţionează la capacitate maximă şi cred că e posibil ca luna septembrie să fie plină cu turişti în Maramureş. (…) Pensiunile oferă, pe lângă cazare şi masă, mici servicii, programe de vacanţă suplimentare pentru cei dornici de aventură, dar şi pentru pasionaţii de istorie, cultură sau alte domenii care se regăsesc în arealul judeţului. Au fost turişti care în lunile iunie, iulie, august au preferat să parcurgă anumite trasee montane din Munţii Gutâi, Pietrosul Rodnei sau Ţibleş, alţii au vizitat mănăstirile Rohia, Bârsana, Săpânţa-Peri şi Bixad, iar o categorie suprinzător de mare au trecut pragul unor muzee din Baia Mare şi Sighetu Marmaţiei. Contrar multor păreri încă avem oameni pasionaţi de cultură şi istorie, iar în cele şase zile de vacanţă în Maramureş încearcă, în funcţie de timp, să viziteze muzee, case memoriale sau locuri încărcate de legendă. Partea şi mai pozitivă e că vara acesta tineri sau familii tinere cu copii au fost în aceste muzee şi locuri ce fac parte dintr-un întreg mai mare care reprezintă România. Deja se operează rezervări pentru sărbătorile de iarnă, semn că economia locală e pe un drum încurajator”, a spus Livia Sima.

Potrivit acesteia, pensiunile situate în satele şi comunele de pe Valea Izei şi Vişeului au fost cele mai solicitate de turişti.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare